A HD DVD eladások növekedése megelőzi a rivális formátumot

1. Oldal

A HD DVD formátum észak-amerikai támogatóit tömörítő North American HD DVD Promotional Group az idei második negyedévi rekord hardver- és szoftvereladási növekedést jelentett be.
HD_DVD_logo.jpgA szórakoztatás kereskedelmi érdekeltjeit tömörítő szervezet, a Entertainment Merchants Association (EMA) Home Media Expo 2007 kiállításán jelentette be a North American HD DVD Promotional Group, hogy 2007. második negyedévében (Q2) az összes HD DVD hardverértékesítés 37%-al volt magasabb az első negyedévhez (Q1) képest, miközben a szoftvereladásban 20%-os emelkedés volt tapasztalható. Az adatok az NDP és a Nielsen Netratings piackutatók jelentésein, valamint a stúdióktól származó eladási mutatókon alapulnak. A bejelentés szerint, állítólag ugyanezen (Q2) időszakban a teljes Blu-ray hardvereladás 27%–os visszaesést mutatott, és a Blu-ray szoftverértékesítés 5%-al volt kevesebb (Q1)-hez képest.

A tavaszi marketing erőfeszítéseknek köszönhetően – melynek révén először sikerült az asztali HD DVD lejátszók árát 300 UDS (kb. 54.000 Ft) alá szorítani – a dedikált HD DVD lejátszók számában rendkívüli, 183%-os emelkedése volt tapasztalható. Jelenleg több mint 180.000 kifejezetten HD DVD lejátszásra alkalmas készülék van a piacon (áprilisban ez a szám még csak 100.000 volt).

„A számok világosak, a HD DVD stabilan nyer egyre nagyobb lendületet és piaci részesedést„ mondta Ken Graffeo az egyedüliként kizárólag HD DVD formátumban lemezeket megjelentető filmstúdióhoz tartozó Universal Studios Home Entertainment HD stratégiai marketingért felelős alelnöke, és egyben a HD DVD Promotional Group társelnöke. Majd hozzátette: „A 299 dollár javasolt fogyasztói áru HD DVD lejátszókkal, és a webes interaktív funkciókat kínáló új HD DVD műsoros lemezek körüli erőteljes marketingkampánnyal tovább emeljük a fogyasztók mércéjét.”

A szórakoztatóelektronikai iparági szövetség, a CEA 2007. júniusi piackutatási jelentése azt mutatja, hogy a legtöbb fogyasztó vásárlási döntéseit az árakra alapozza. A DVD technológia több mint tízéves előre meneteléből és fejlődéséből profitálva, a hatékonyabb gyártás eredményeként a HD DVD hardver ára a 499 dolláros tavaly bemutatott első lejátszókhoz képest 299 dollárra esett.

Más elemzők is azt emelik ki, hogy sokkal jelentősebb szerepe van az árnak abban, hogy a fogyasztók milyen asztali nagyfelbontású lejátszót vásárolnak, mint akár a márkának, vagy akár a műsoros lemezek amúgy elhanyagolható különbségű kínálatának. Az ígéretek szerint egyébként a karácsonyi vásárlási szezonban már közel ezer HD DVD lemezből válogathatnak majd világszerte a vásárlók.

Kapcsolódó linkek:

A Blu-ray tábor visszavág az európai HD DVD sikerpropagandára
3:1 a HD DVD és Blu-ray lejátszók eladásának aránya Európában?
Az idei DVD leadások stagnálása függ a nagyfelbontás felfutásától is
HD DVD lejátszó akció Németországban
Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .