SI Transformer: a képarányhoz alkalmazkodó vetítővászon

1. Oldal

A Screen Innovations (SI) az ISE 2016 kiállításon mutatta be szabadalmaztatott Transformer vetítővásznát, ami teleszkópos keretének méretét megváltoztatva képes alkalmazkodni a vetített kép arányához.


A vetítővásznakat és kapcsolódó technológiákat gyártó Screen Innovations (SI) által a hó eleji ISE 2016 kiállításon bemutatott „Transformer” elnevezésű vetítővászon az első, ami nem maszkolással képes alkalmazkodni a vetített kép arányához.

Screen_Innovations_Transformer.jpg
A Transformer szabadalmaztatott teleszkópos keretével inkább a kép szélességi méretét módosítja, mintsem letakarja az éppen képhez nem használt vetítőfelületet. A dolog úgy működik, hogy mikor változik a vetített kép aránya, akkor vele együtt a vetítővászon szélessége is megváltozik (ehhez csak a vetítővásznat is vezérlő meglévő automatizálási rendszert kell megfelelően programozni), de ugyanúgy néz ki mint egy hagyományos keretes vetítővászon. Mindehhez persze a vetítőnek a képaránytól függetlenül azonos magasságú képet kell vetítenie.

A Transformer vetítővászon kevesebb mint 30 perc alatt lehet telepíthető, és már 2016 első negyedévében elérhető lesz.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

A nagy kép nem álom
A maszkolható vetítővásznakról
Vetítővászon és hang

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .