Sony: felvételi funkció a 2015-ös Android TV-khez

1. Oldal

A Sony 2015-ben forgalomba került Android TV operációs rendszerű készülékeihez végre elérhető a szoftverfrissítés a korábban már megígért felvételi és kép a képben funkciókhoz.
A néhány készülékvásárló által már több mint nyolc hónapja várt, de néhányszor már elhalasztott rendszerszoftver frissítés Európában most már elérhető.

Sony_KD-65X9300C_Hero_ANDROID.jpg
A Sony közlése szerint a 3.317 verziószámú firmware már letölthető a márka összes 2015-ös Android TV operációs rendszerű készülékére. Néhány kisebb javítását mellett ezzel válik lehetővé a felvételi és a „twin picture” azaz kettős kép funkció.

A tévéműsorok felvételéhez először is egy USB-s merevlemezt kell csatlakoztatni a TV-hez. Az olyan készülékekkel, amelyek kettős vevővel (tuner) rendelkeznek az éppen nézettől eltérő másik műsor is rögzíthető.

A kettős kép funkció lehet PIP (kép a képben) valamint PAP (kép és kép). Ily módon két különböző kép nézhető ugyanazon a képernyőn. A Sony magyarázata szerint a kettős kép funkciók így működnek:
• „Kép a képben: HDMI-n keresztül a számítógép képtartalmát lehet fő képként megjeleníteni, miközben egy kisebb ablakban a TV (tuner) jelenik meg.”
• „Kép és kép: HDMI-n keresztül a Blu-ray/DVD lejátszó vagy más szórakoztatóelektronikai eszköz képe jelenik meg és mellette ugyanakkor a TV (tuner).”

Nem lehet viszont kettős képen megjeleníteni az internetes böngésző és a vett tévéműsor vagy két tévéműsor képét. A Sony azt is hozzáteszi, hogy a kettős kép funkció csak a rádiófrekvencián sugárzott (földi, műholdas és kábeles) digitális (2K) és analóg TV műsorok megjelenítése támogatott.


Kapcsolódó linkek:

Sony: készülékek saját 4K-HDR megjelöléssel
Sony: 2016-os BRAVIA 4K HDR TV-k Android TV-vel
Sony X80C/S80C: az új megfizethetőbb 4K Ultra HD TV-k
Sony: még több BRAVIA 4K Ultra HD TV lesz HDR kompatibilis
Sony: HDR kompatibilisek lesznek a BRAVIA csúcs TV-k
Sony: új 4K Ultra HD BRAVIA LCD TV-k Android TV-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .