Sonos Beam: hangprojektor Airplay 2-vel és Alexa hangvezérléssel

A többszobás vezeték-nélküli hangrendszerek úttörője a Sonos új kompakt Smart hangprojektora, a Beam a szobát betöltő tiszta hang mellett HDMI ARC csatlakozást, Apple AirPlay 2 protokollt és akár többféle beszédhang asszisztens technológiát is kínál.


A magát az okoshangugárzó feltalálójának tekintő Sonos a héten új kompakt hangprojektort jelentett be. A Beam jó hangélményt igyekszik nyújtani akár filmet, tévéműsort vagy zenét kell megszólaltatnia, majdnem minden zenei streaming szolgáltatást képes kezelni, de a legfontosabb, hogy a szükséges szoftverfrissítést követően az Apple AirPlay 2 protokollt támogató hangsugárzók közé tartozik majd.

A Beam természetesen a „Sonos home sound system”, vagyis otthoni hangrendszer része is lehet. Például kiegészíthető két Sonos One hangsugárzóval surround hangzáshoz, a több basszushang keltéséhez pedig Sonos Sub mélynyomóval is integrálható, és persze a Beam része lehet a Sonos többszobás hangrendszerének. A hangrendszer vezérelhető a Sonos alkalmazásával, de mások, például a Spotify, az Audible, a Pandora és a Tidal alkalmazásával is, valamint okos otthoni eszközökkel, például a falikapcsolóval, a távirányítójával és a jövőben a hanggal is.

A Beam kompatibilis lesz több hangasszisztenssel is. Az Amazon Alexa már a forgalmazás kezdetén elérhető és működő lesz az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Franciaországban. Az AirPlay 2 megérkezése után a Beam vezérelhető lesz iPhone/iPad készülékről is Siri hangfelismeréssel. Ezenkívül a Sonos egy későbbi időpontban mindezt kiegészíti a Google Assistant funkcióval is.

A Beam kialakításában a film, a zene és televíziós világ vezető hangtechnikai szakértőivel együttműködő hangmérnökök egy csapata is részt vett. A cég szerint ennek eredménye a kivételes hangélmény.

A versenytársakkal szemben a Beam nem kínál Dolby Atmos, DTS: X vagy más fejlett audiotechnológiát mert a Sonos az egyszerű és kompakt megoldást kereső fogyasztók széles rétegét igyekszik kiszolgálni. A Beam még az újabb nagy-felbontású hangformátumokat sem támogatja. Egy HDMI csatlakozóján át a TV HDMI ARC audió retúr csatornájának Dolby Digital vagy PCM sztereó hangját tudja megszólaltatni.

A valamikor júliusban elérhető ingyenes szoftverfrissítés révén az AirPlay 2 protokollal iOS eszközökről zenék és hanganyagok játszhatóak le közvetlenül az új Sonos Beam, Sonos One, Playbase és második generációs Play:5 hangsugárzókon.

A Sonos hangsúlyozza, hogy az AirPlay 2 a saját többszobás rendszerére épül. A felhasználó például elindíthat a Siri segítségével egy zenei bitfolyamot, majd folytathatja Alexa-t utasítva, hogy melyik dal játssza le. A Beam a HDMI CEC protokollon keresztül egyszerű parancsokkal a TV-t is irányíthatja.

A Sonos Beam július 17-től lesz világszerte elérhető, Európában 449 € (kb. 144.000 Ft) áron.

Sonos Beam jellemzői:
Audio

 • Négy teljes-sávú hangszóró biztosítja a középtartományú énekhangok és a mély, gazdag basszusok hűséges visszaadását.
 • Egy magas-sugárzó állítja elő a tiszta és világos dialógust.
 • Három passzívsugárzó segít mozgatni a levegőt a kompakt Beam belsejében, és ad meleg hangot a basszushoz.
 • Az állítható mély- és magas hangszínszabályzókkal szabható testre a hang az egyes szobákban vagy szobacsoportokban.
 • Öt tökéletesen a hangszóró meghajtókhoz és az akusztikai architektúrához hangolt D-osztályú digitális erősítő.
 • Öt távol-téri mikrofon a fejlett hangnyaláb-formázáshoz és a többcsatornás visszhangelnyomáshoz használt elrendezésben.
 • Amikor a mikrofon LED világít, az Alexa hangparancsra kész. Ha a fény nem világít, a mikrofon ki van kapcsolva.
Általános:

 • Méretek – H x Sz x M: 100 x 651 x 68,5 mm
 • Súly: 2,8 kg
 • HDMI ARC: a TV HDMI ARC bemenetéhez csatlakoztatva.
 • Optical Audio: optikai audiobemenet a TV-hez csatlakoztatáshoz. A Beam-hez DOLBY DIGITAL és sztereó támogatást nyújtva.
 • Top panel funkciók: kapacitív érintőgombok a fel/le hangerőhöz, előző/következő zeneszámhoz, lejátszás/szünethez, mikrofon némításhoz. LED jelzi az állapotot, a némítási állapotot és a hangvisszajelzést.
Tápellátás és hálózat:

 • Tápellátás: Automatikus-kapcsolás 100-240 V, 50-60 Hz AC univerzális bemenet.
 • Ethernet port: 10/100 Mbps Ethernet port. Közvetlenül a routerhez csatlakoztatva a Sonos működéséhez, ha a WiFi instabil.
 • WiFi: az otthoni WiFi hálózathoz csatlakozik bármely 802.11b/g, 2,4 GHz-es, broadcst képes routerrel a folyamatos vezeték-nélküli streaming érdekében.
 • Közvetlenül csatlakozik a hátsó surround vagy a Sonos Sub hangsugárzókhoz 5 GHz-es sugárzáson át.
 • AirPlay kompatibilis: működik az Apple készülékeken [iOS 11.4 és újabb verziójú] alkalmazott AirPlay-el

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .