Sony 1080p SXRD házi-mozi vetítő újdonság a CEDIA-n

1. Oldal

Alighogy befejeződött az IFA, az óceán túlpartján Indianapolis-ban kezdetét vette a CEDIA, ahol talán a legnagyobb feltűnést a Sony új 1920x1080p felbontású SXRD technológiájú 15.000:1 kontrasztarányú vetítője okozta.


SXRD.jpgA VPL-VW100 modellszámú vetítőben a Sony ugyanazt a teljes HD felbontású, több mint kétmillió pixeles, 15,5 mm (0,61-inch) átlójú SXRD (Silicon X-tal Reflective Display) képmodulátort alkalmazza, mint két másik Amerikában forgalmazott GrandWEGA hátulról vetítős óriástévéjében. A vetítő ebből a lényegében LCOS technológiájú chipből természetesen hármat – a vörös, a zöld és a kék színek reprodukálásához egyet-egyet – tartalmaz.

A Sony felsőkategóriás QUALIA 004 vetítőjéből származó technológiákra alapozva a VPL-VW100-ban a páratlan színvisszaadást 400 Wattos Pure Xenon lámpa garantálja. Ennek a professzionális filmvetítőkben is széles körben alkalmazott lámpának a fénye közelít legjobban a nap fényéhez, s képes leginkább a színek – köztük a vörös sávszélesség – természetes spektrumának visszaadására.

Egy új, fejlett írisz szabályzásnak és persze az SXRD képmodulátoroknak köszönhetően a vetítő bekapcsolt „Auto” írisz üzemmódban 15.000:1-hez teljes VESA szabvány szerinti kontrasztarány elérésére képes. Az ugyancsak korszerű hűtési struktúrának köszönhetően a VPL-VW100 rendkívül alacsony, 22dB ventillátorzajt produkál, ami igen fontos házi-mozi környezetben.

A vetítő motoros, 1,8-szeres optikai képnagyítással (zoom) és fókusszal, valamint kézileg állítható, a vetített kép helyzetének vízszintes és függőleges pozícióját állító lencsetolással (lens shift) is rendelkezik. Mindezek nagy szabadságfokot biztosítanak a vetítő elhelyezéséhez.

VPL-VW100.jpg
A VPL-VW100 bemenetei között van 1080p-s HDMI és DVI-D, valamint RGB és komponens videó csatlakozó is.

Az új vetítő az Egyesült Államokban már novemberben kapható lesz 10.000 USD (kb. 2 millió Ft) körüli áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .