Thomson HDD/DVD felvevők új funkciókkal

1. Oldal

A Thomson is az IFA-t választotta, hogy bemutassa legújabb DVD felvevőit, melyek más hasonló készülékekben eddig nem látott funkciókra képesek, két modellben merevlemezes meghajtó, kettőn pedig HDMI kimenet található.
Mindkét új HDD/DVD felvevő újdonsága, hogy képesek kép a képben megjelenítésre, vagyis arra, hogy a merevlemezről vagy DVD-ről lejátszott műsor mellett egy képernyőn látható az élő TV-adás is. A merevlemezre történő egyidejű felvétel közbeni lejátszást használja ki az élő TV-nézés megszakításának és a még zajló műsor korábbi részének időben eltolt megtekintésének lehetősége. A merevlemezen megszerkesztett műsor nagysebességgel DVD-re másolható (DVD+RW és egy vagy kétrétegű DVD+R lemezre). A HDD-re vagy DVD-re MP3 zenei- és JPEG képfájlok is írhatóak (erre szolgál egy V1.1-es USB bemenet is). A felhalmozott lemezek (akár 600 lemezcím) nyilvántartásáról Video Disc könyvtár gondoskodik, a felvételek programozását pedig NAVICLICK elektronikus programkalauz (EPG) segíti.

A felvevővel lejátszható lemez- és fájlformátumok között ott a CD, CD-R/RW audió, a VCD, a DVD-R/RW, a DivX/MPEG-4, az MP3, WMA és a JPEG. A készülékek progresszív képfrissítésű (csak PAL) kimenettel rendelkeznek, és SCART-on keresztül RGB komponens videojel felvételére is képesek, ami a korszerű DVB-T és műholdvevő set-top-boksz-ok megszokott kimeneti jele. Az előlapon az USB mellett AV, S-Video és DV (digitális kamera videojelét fogadó) bemenet is van. A DVD felvevőkhöz melléket univerzális távkezelővel többféle márka hat különböző készüléke vezérelhető.

DTH8550_600px.jpg
THOMSON SCENIUM DTH8550E modell 160GB kapacitású HDD-jére akár 200 óra (alap minőségű) felvétel rögzíthető, és HDMI kimenetén keresztül ennek fogadására alkalmas képmegjelenítővel a lehető legtökéletesebb digitális videojel átvitel valósítható meg. A kedvezőbb árú DTH8540E 80GB-os merevlemeze is akár 120 óra tárolására alkalmas.

A merevlemez funkcionalitását nélkülözni hajlandó felhasználóknak is kínál a gyártó új DVD felvevőket. A THOMSON SCENIUM DTH8060E, a DTH8045E és DTH8043 is 600 címet tartalmazó lemezkönyvtárat tart nyilván, támogatja a NAVICLICK EPG–t, a DivX-et, van progresszív képfrissítésű kimenete és akár 8 órányi műsort rögzíthet DVD+R/RW lemezre.

A DTH8060E rendelkezik HDMI digitális videokimenettel, DV és USB bemenetekkel, és tud RGB bemenetről is felvételt készíteni. A DTH8045E is képes DV vagy RGB bemenetről felvenni az alapmodell DTH8043E viszont nem.

Az új modellek közül a DTH8045E és DTH8043E már kapható, a többi novemberre várhatóan már az üzletekbe kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .