Sony: 4K lézer projektorok jönnek jövőre (Videóval frissítve)

1. Oldal

A Sony a 4K felbontást lézer fényforrással kombinálja két új 5.000 lumenes vetítőjében, melyek ugyan nem házi-mozi céljára készülnek, de nagy dinamikatartományú (HDR), széles színterű és akár 4K3D 60Hz szemenkénti frissítésű képe megragadó élményt ígér.


Az új VPL-GTZ270 projektort szórakoztató célú felhasználásra tervezték, planetáriumok, vidámparkok, múzeumok és hasonló kereskedelmi intézmények számára; míg a VPL-GTZ280 jellemzően szimulátorokban, vizualizációs és tréning megoldásokban használható majd.

Sony_VPL-GTZ270_VPL-GTZ280.jpg
Mindkét 5.000 lumen fényáramú 4K 3D módban is működő modellbe natív 4K SXRD (4.096 x 2.160) felbontású képmodulátorok működnek, és a Sony VPL-GTZ1 vetítőjével alkotnak majd sokoldalú 4K lézer fényforrású vetítőcsaládot.

A Sony többi lézeres vetítőjéhez hasonlóan a VPL-GTZ270 és a VPL-GTZ280 is akár 20.000 órán át (kis fényerejű üzemmódban akár 40.000 óráig is) üzemeltethető gyakorlatilag karbantartás nélkül, mert nem kell lámpát cserélni, és ezzel jelentős időt és pénzt vagyis üzemeltetés költséget lehet megtakarítani.

Az állandó fényerőt biztosító „Constant brightness” működési mód és a periodikus automatikus kalibráció is hozzájárulnak a hosszabb élettartamhoz. Több vetítős képillesztéshez (blending) a projektorok SXRD paneljei mély fekete képet hoznak létre csökkentetve a képek illesztésénél látható világos sávot.

Mindkét modell optikája zárt a porvédelem érdekében, és 35dB-nél kisebb működési zajukkal csendesek is lesznek. Az új projektorok rugalmas telepítési lehetőségeket kínálva teljes dőlésszögben szabadon forgathatóak akár az óramutató járásának megfelelően vagy azzal ellentétesen, álló vagy fekvő helyzetű képet vetítve, előröl vagy hátulról.

A 2016 első negyedében megjelenő VPL-GTZ270 célja, hogy magával ragadó valós vizuális élményt hozzon létre olyan képjavító funkciókkal mint a „Reality Creation” 4K felskálázás és a nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmakkal való kompatibilitás, mely pontosan és tisztán teszi láthatóvá a kép teljességét. A széles színtér lefedi a teljes DCI színtartományt és emulálja az ITU-R BT2020 színskálát.

A 2016 második negyedévében megjelenő VPL-GTZ280 a nagysebességű mozgásmegjelenítést biztosító funkciókat, új gyors 4K 120Hz-es jelfeldolgozást alkalmaz a 4K3D 60Hz-es balszem/jobbszem képfrissítéshez, és a gyors mozgású jelenetek elmosódásának csökkentéséhez, továbbá egyéb funkciókat is kínál például az éjszakai látás szimulálásához.

Ahogy a VPL-GTZ1 sokban hasonlít a házi-mozi vetítésre tervezett LSPX-W1S 4K rövid vetítési távolságú csúcsvetítőre, úgy elképzelhető, hogy a VPL- GTZ270 házi-mozi változata lesz a cég új referenciavetítője.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Sony: jön a 4K rövid vetítési távolságú csúcsvetítő Európába is
Sony VPL-VW350ES: natív 4K vetítő 10.000 dollár alatt
Sony VPL-VW300ES: új valódi 4K házi-mozi vetítő 6.999 EUR áron
Sony VPL-GTZ1: 4K ultrarövid távolságú lézer fényforrású vetítő
Sony VPL-VW1100ES: a megújult 4K csúcs házi-mozivetítő
Sony VPL-VW500ES: új 4K házi-mozi vetítő a választékban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .