Sony DivX-es DVD lejátszók

1. Oldal

A három új Sony DVD lejátszó az első olyan modellek a gyártó kínálatában, melyek képesek a nagytömörítésű DivX videofájlok lejátszására.
Elsőre talán meglepő, hogy a fájlcserélő és filmletöltő Internetes oldalakról, valamint kalózmásolatok formájában terjedő DivX beépül a Columbia TriStar és (nemsokára) az MGM filmstúdiókat is tulajdonló, s így a legális filmforgalmazásban is keményen érdekelt Sony lejátszóiba is. De úgy tűnik mindez nem aggasztja a nagynevű céget, sőt ha némi késéssel is, de követi a piac DivX lejátszásra is alkalmas lejátszók iránti igényét. Mert bizony ma már nemigen lehet eladni olyan alsó- és középkategóriájú DVD lejátszót, mely nem képes ennek az egy CD-re egy teljes filmet kvázi DVD minőségben tárolni képes formátumnak a kezelésére.

Sony_DVP-NS765P.jpg

A DVP-NS765P, DVP-LS785 és DVP-NS955 modellek mindegyikén van progresszív képfrissítésű komponens videokimenet, és 12-bit/108 MHz-es videó D/A konverter garantálja a képminőségüket. A hangról minőségi 192 KHz/24-bites audió D/A átalakítók gondoskodnak és az összes modell 96 kHz/24-bites digitális kimenettel valamint integrált Dolby Digita/DTS dekódolással rendelkezik. A DVP-NS765P és DVP-LS785 modellek a TV-Virtual Surround hangrendszer segítségével a négy hang-üzemmódból választva hátsó hangsugárzók nélkül is körülölelő hangtéret keltenek.

Sony_DVP-LS785V.jpg

A DVP-LS785 és DVP-NS955 kombi lejátszók esetében a hangminőségre kicsit jobban odafigyeltek, s így a nagyfelbontású audió szerelmeseinek nagy örömére ezek a modellek a sokcsatornás Super Audio CD (SACD) lemezek lejátszására is képesek. További támogatott formátumok: az Audio CD, a Super Video CD, az akár CD-R/RW lemezeken tárolt MP3, JPEG és Kodak Pictuire-CD. Lemeztallózó segíti a számos CD-n tárolt fájl közötti navigációt, és a két nagyobb modellen egy diavetítő funkcióval varázsolhatjuk teljes fotóalbumunkat a képernyőre.

Sony_DVP-NS955V.jpg

A legteljesebb hanggal kapcsolatos funkcionalitású DVP-NS955-ön az SACD és DVD lejátszáshoz a hangsugárzók és mélysugárzó beállítható, többek között a hangsugárzók távolsági eltéréseinek kiegyenlítésére 5 cm-es pontossággal megadható azok hallgatási helytől mért távolsága is. A videoáramkörök és a kijelző kikapcsolhatóak.

Már a belépőmodell DVP-NS765P is 40 lemezre „visszaemlékező” Disc Resume funkcióval rendelkezik. Az összes lejátszó képes nagysebességű keresésre, képernyőmenüjük (a „Magic Pad”) áttekinthető és gyorsinstalláció segíti az üzembe-helyezést. A DVP-LS785 és DVP-NS955 kombi lejátszók további lemezcím (title), jelenet (chapter) és nézőpont áttekintést is nyújtanak.

A DVP-NS765P, DVP-LS785 és DVP-NS955 lejátszókat 40.000, 50.000 és 100.000 Ft körüli áron novembertől már nálunk is meg lehet vásárolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .