Sony Qriocity: indul az online videokölcsönzés Európában

1. Oldal

A Sony hálózatra csatlakozó készülékein, bizonyos európai országokban már gombnyomásra elérhető a több száz, köztük nagyfelbontású filmet kínáló prémium fizetős film „streaming” szolgáltatás, a Qriocity.
Sony_Qriocity_200px.jpgA Sony Europe ma bejelentette a hivatalosan „Video On Demand powered by Qriocity” elnevezéssel illetett online videokölcsönző szolgáltatás elindítását, amely egyelőre Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban elérhető. A megtekintésenként fizetett film „streaming”, azaz a hálózaton keresztül érkező bitfolyamot lejátszó szolgáltatás több száz film elérését teszi lehetővé a nézők számára a Sony 2010-es hálózat-alapú BRAVIA TV-ken, Blu-ray Disc lejátszókon, vagy Blu-ray Disc házi-mozi rendszereken. A filmek között vannak a legfrissebb megjelenések, klasszikusok és a helyi stúdiók alkotásai is.

Sony_Qriocity.jpg
Az egyszerű, intuitív és könnyen használható, „Video On Demand powered by Qriocity” egy elegáns és gyors virtuális filmtár, ami lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy a távirányítóval kedvükre böngésszenek, keresgéljenek, előzeteseket nézzenek meg benne és egyetlen kattintással kiválasszák a kívánt filmet.

A filmrajongók már most több száz és egyre gyarapodó hollywoodi kasszasikerből kölcsönözhetnek, a Twentieth Century Fox Home Entertainment, a Lionsgate, a Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. (MGM), a Paramount Pictures, a Sony Pictures Home Entertainment, a Starz Digital Media, a Walt Disney Company, az NBC Universal Television Distribution International és a Warner Bros. Digital Distribution stúdióktól, valamint a helyi filmstúdióktól. A filmek közül sok normálfelbontásban (SD) és nagyfelbontásban (HD) is elérhető.

A szolgáltatás a készülékek főmenüjében a Qriocity ikonra kattintva található meg. Egy film kikölcsönzését követően, a fogyasztónak legfeljebb 14 nap áll rendelkezésére, hogy elkezdje nézni azt, és a lejátszás megkezdését követő 48 órában annyiszor nézheti meg a filmet, ahányszor akarja. A kölcsönzési díjak SD könyvtári tartalmak esetében 2,99 eurótól (kb. 830 Ft) indulnak, és az új megjelenéseknél 3,99 euró (kb. 1.100 Ft) a díj, míg a HD tartalmaknál ennek megfelelően az induló díj 3,99 euró, illetve a legtöbb 4,99 euró (kb. 1.380 Ft) lesz.

A „Video On Demand powered by Qriocity” szolgáltatás Magyarországról még jövőre sem lesz elérhető.

Kapcsolódó link:

Sony Qriocity: online videokölcsönző Európának is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .