Sony Qriocity: online videokölcsönző Európának is

1. Oldal

A Sony Qriocity hálózati szolgáltató platformja a nagyobb európai országokban ősszel induló videokölcsönzés mellett a jövőben a legkülönbözőbb digitális szórakoztató tartalmakat ígéri, így lesz úgynevezett felhő-alapú zenei szolgáltatása is.
A Sony múlt novemberben „Sony Online Service (SOLS)” néven kifejlesztett hálózati szolgáltató platformját mostantól Qriocity-nak hívják. Ez a platform a Sony hálózatra csatlakozni képes készülékein keresztül minőségi szórakoztatást ígér a fogyasztóknak. Rajta keresztül a Sony különböző „powered by Qriocity” (a Qriocity által meghajtott) megjelölésű digitális szórakoztató tartalmakat és szolgáltatásokat, köztük videókat, zenéket, játék alkalmazásokat és az idő előrehaladtával e-könyveket készül továbbítani.

Sony_Qriocity.jpg
A berlini IFA kiállítás alkalmával a Sony be is jelentette, hogy a „Video On Demand powered by Qriocity” prémium „streaming” videokölcsönző szolgáltatást már az ősz során elérhetővé teszi öt európai országban: Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. Ennek révén a fogyasztók a 20th Century Fox Home Entertainment, Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. (MGM), NBC Universal International Television Distribution, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company, Warner Bros. Digital Distribution kasszasikereinek és a helyi filmstúdiók népszerű tartalmainak százaiból választhatnak. Sok film nagyfelbontásban (HD) és szabványfelbontásban (SD) is kölcsönözhető lesz egy gombnyomásra a Sony 2010-es hálózatra kapcsolódni képes BRAVIA TV-ken, Blu-ray Disc lejátszókon és Blu-ray házi-mozi rendszereken. Ugyanez a videokölcsönző szolgáltatás már április óta elérhető az USA-ban.

A Sony azt is bejelentette, hogy egy új úgynevezett felhő-alapú zenei szolgáltatás elindítását is tervezi. Az év végétől elérhető „Music Unlimited powered by Qriocity” a zene szerelmesei számára dalok millióhoz biztosít hozzáférést. A szolgáltatás kezdetben a BRAVIA TV-ken, Blu-ray Disc lejátszókon és Blu-ray házi-mozi rendszereken, valamint a PlayStation 3 játékkonzolon, a VAIO és más személyi számítógépeken lesz elérhető, aztán a Sony hordozható készülékein is.

Kapcsolódó linkek:

Sony: új BRAVIA 3D-ready LCD TV-kkel bővül a választék
Sony: Eurosport videók a BRAVIA Internet Video-n
Sony: FIFA VB kollekció a BRAVIA Internet Video-n
Sony: a 2010-es Blu-ray Disc lejátszós házi-mozi rendszerek
Sony: a 2010-es Blu-ray Disc lejátszók
Sony: a 2010-es BRAVIA TV-kről
Sony: BRAVIA Internet Video on-line műsorokhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .