Sony VPL-GTZ380: a 10.000 lumenes professzionális 4K projektor

Az új Sony VPL-GTZ380 profi installációs projektor lenyűgöző képeket és magával ragadó látványélményt nyújt 10.000 lumen fényárammal, 16.000:1 kontraszttal, DCI-P3 széles színtartománnyal és HDR támogatással.


Bejelentette a Sony Propfessional korábban beharangozott új projektorát, a VPL-GTZ380 professzionális vetítőt, ami a natív 4K (4096×2160) SXRD modellek sorában a legtöbb, 10.000 lumen fényáramot nyújtva ideálisan használható sokféle céges, szórakoztató és szimulációs alkalmazáshoz. A VPL-GTZ380 nemcsak fényerőben, de a kontrasztot tekintve is kiemelkedőt nyújt, a nagy dinamikatartományhoz és felbontáshoz pedig széles színtartomány is társul, így páratlan vizuális élményt nyújthat bármilyen távolságból és világítási körülmények között. A csúcsprojektor teljesítményéhez képest kis méretével rugalmasan telepíthető és csendes működést biztosít élvonalbeli beépített képfeldolgozó technológiával.

A kiadott sajtóközleményben Christopher Mullins, a Sony Professional házimozi termékmenedzsere úgy fogalmaz: „Néhány rövid év alatt SXRD 4K vetítőink iparági standarddá váltak szerte a világon meghatározó vevők helyein telepítve. A családhoz legújabban hozzáadott VPL-GTZ380 kitűnő sötét és világos környezetben, és a képzésben, szimulációban valamint szórakoztató helyszíneken, üzletekben, múzeumokban és planetáriumokban (utazó) legfontosabb ügyfelektől gyűjtött belső visszajelzések közvetlen eredménye. Büszkék vagyunk rá, hogy új megoldást fejlesztettünk, ami nemcsak fölülmúlja igényeiket, de elősegíti a felhasználók kreativitását, lehetővé téve számukra, hogy vízióikat páratlan képmegjelenítéssel keltsék életre.”

A VPL-GTZ380 fénystabilitása lényegesen jobb a képmodulátor panelekhez alkalmazott új folyadékkristály anyagnak köszönhetően, ami 10.000 lumen fényárammal is tartós működést tesz lehetővé, és az installálást tekintve még nagyobb rugalmasságot biztosít. Az újonnan kifejlesztett 18,8 mm-es (0,74 hüvelykes) natív 4K SXRD panellel részletes és ragyogó képet biztosít, magas 16.000: 1 kontrasztaránnyal, ami mély feketéket eredményez..

A projektor Z-Phosphor lézerfényforrása egy vörös lézerdiódából és két különböző hullámhosszú kék lézerdiódából áll, melyekkel 100% DCI-P3 széles színtartományt képes reprodukálni fényességveszteség nélkül.

Az új 4K SXRD vetítő egy nagy teljesítményű, vetítésre optimalizált „X1 Ultimate for projector” képfeldolgozó processzorral rendelkezik, ami a Sony csúcskategóriájú BRAVIA TV-inek eredeti X1 Ultimate processzorán alapulva javít a képminőségen. Ez olyan új funkciókat is tartalmaz, mint a Dynamic HDR Enhancer és az Object based HDR Remaster a dinamikatartomány javítása és a mélyebb feketék elérése érdekében. A VPL-GTZ380 támogatja a HDR10 és a HLG nagy dinamikatartományú formátumokat.

Egy opcionális licenc révén a VPL-GTZ380 támogatja a 4K 120 Hz-es képsebességet és az alacsony transzferkésleltetést, ami nélkülözhetetlenek a gyakorló szimulációk komputer-grafikával előállított képeinek megjelenítéséhez és az eSports események nagyméretű képernyőihez. A projektor opcionális 3D és éjjellátó szemüveg (NVG) funkciókkal is kiegészíthető.

A teljesítményéhez képest kompakt házú 51 kg-os vetítő könnyen integrálható többféle telepítési környezetbe. Ráadásul a projektor az SXRD panelek folyadékhűtés rendszerének és optimalizált levegő áramlásának köszönhetően csendes (39 dB) működésű.

A VPL-GTZ380 várhatóan 2021 januárjában lesz kapható, de ára még nem ismert. További információk az új projektorról ezen a linken olvashatóak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

3 hozzászólás “Sony VPL-GTZ380: a 10.000 lumenes professzionális 4K projektor” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .