Találgatások az új Panasonic és Sanyo LCD házi-mozi vetítőiről

1. Oldal

Az új Panasonic PT-AE900 és a Sanyo PLV-Z4 vetítők már idén ősszel kaphatóak lesznek, de egyelőre semmi biztos nem tudható róluk, s ez talán így is lesz az egy hónap múlva megrendezésre kerülő berlini IFA-ig.
A Panasonic már szeptember közepétől, a Sanyo októbertől tervezi forgalomba hozni a PT-AE700 utódának szánt PT-AE900-at illetve a PLV-Z3-at követő PLV-Z4-et.

Mi jöhet utánuk?
Mi jöhet utánuk?


Mindkét új vetítő minden bizonnyal jobb kontrasztarányt, esetleg alacsonyabb ventillátorzajt és fejlettebb videojel feldolgozó elektronikát kínál majd, mint az elődmodellek, de a legfontosabb kérdést – hogy vajon milyen Epson TFT LCD képmodulátor panelek működnek bennük – egyelőre teljes homály fedi.

Mindenki nagyon várja már a gyártó által közel egy éve bejelentett D5-ős panelt (Lásd erről szóló „Új Epson TFT LCD panel” című hírünket), ami a felbontástól függően 20-50%-al nagyobb kontrasztarány elérését tenné lehetővé (dinamikus írisz funkció nélkül), ráadásul 1920×1080 pixeles teljes HD felbontású, megfizethető árú LCD vetítőket ígért.

Az is lehet persze, hogy a „Crystal Clear Fine (C2 Fine)” technológia (Lásd erről szóló „Új technológiájú Epson LCD panelek vetítőkbe” című hírünket) kifejlesztésével az Epson „átlép” a D5-ős paneleken és nem kerülnek alkalmazásra. Ez esetben az új, immár végletekig „felturbózott” vetítőkben marad az eddig alkalmazott D4-es panel egészen addig, amíg el nem készülnek a C2 Fine panelek, és fel nem fut a gyártásuk, hogy aztán azokból a versenytárs technológiákat „lealázó”, akár 10.000:1 kontrasztarányú vetítőket építhessenek.

Az új vetítők 2.000 Euró körül várható ára is azt jelzi, hogy ezek nem feltétlenül jelentenek majd minőségi ugrást az elődmodellekhez képest, melyeket Európa szerte ma már akár 1.200 Euró ellenében meg lehet kapni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .