Új technológiájú Epson LCD panelek vetítőkbe

1. Oldal

A Seiko Epson Corporation (Epson) is kifejlesztette új, vetítőkben alkalmazott nagyhőmérsékletű poliszilícium (HTPS) vékonyréteg tranzisztoros (TFT) LCD paneltechnológiáját, mely már szervetlen rendező réteget tartalmaz.
A Sony után (Lásd „A Sony új vetítőkbe szánt LCD panelje nagyobb kontrasztot és fényerőt ígér” című hírünket!) az Epson is kifejlesztette tehát új HTPS paneltechnológiáját. A D szériájú (Lásd „Új Epson TFT LCD panel” című hírünket!) panelekkel már elért fényes kép mellé az új technológia a szervetlen rendező rétegnek köszönhetően drámaian javítja a résarányt (aperture ratio), s ezzel többszörösére emeli a kontrasztarányt (akár 10000:1 is elérhető) és mélyebb sötét színek előállítását teszi lehetővé. A tökéletesebb rendezettség miatt jelentősen javul a képélesség is. Az új panelekkel még valósághűbb HDTV képminőségű vetítők állíthatóak elő.

EPSON_ C2 Fine_500px.jpg
Az új, szervetlen rendező réteget tartalmazó HTPS panelekkel elérhető kristálytiszta képekre reflektálva az Epson azt „Crystal Clear Fine (C² Fine)” technológiának nevezi.

A C² Fine-t 2006-tól kezdődően megjelenő termékekben használják majd. Addig is az érdeklődők az Infocomm 2005 (június 8-10. Las Vegas) kiállításon láthatnak egy nagyképernyős hátulról vetítős TV-t, mely az új technológiát demonstrálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .