Toshiba BDX1200, BDX3200: 2011-es Blu-ray lejátszók

1. Oldal

A Toshiba Europe GmbH által bejelentett új Blu-ray lejátszók, a BDX1200 és a 3D lejátszásra is alkalmas BDX3200 áprilistól már kaphatóak lesznek Európában, de ez nem jelenti azt, hogy idehaza is.
A Toshiba a BDX1200 Blu-ray lejátszót azoknak ajánlja, akik nagyfelbontású házi-mozi élményre vágynak megfizethető áron. A teljes HD felbontású Blu-ray filmek lejátszása mellett a készülék a Toshiba elismert felskálázási technológiájával új életet lehel a hagyományos felbontású tartalmakba is, közel HD minőségűvé alakítva azokat. Az alaplejátszó BD Live ™ (Profile 2.0) kompatibilis, az interneten át elérhető interaktív funkciók és bónusz jelenetek egy külső USB-s memóriában tárolható.

Toshiba_BDX3200.jpg
A BDX3200 azok számára lehet ideális választás, akik nem akarnak túl sokat költeni, de 3D Blu-ray lejátszásra is vágynak. Nem teljesen világos, hogy miért, de a kiadott sajtójelentésben csak a 7.1 csatornás Dolby TrueHD 7.1 csatornás hangját említik, ami talán azt jelenti, hogy csak ennek dekódolására képes a készülék.

Mindkét lejátszó vezérelhető egy kompatibilis TV távirányítójával a Toshiba REGZA-LINK (HDMI CEC) vezérlési technológiája révén, és az új modellek lehetővé teszik USB tárolóról MKV, DivX, JPEG és MP3 formátumú médiafájlok lejátszását is, bár a szűkszavú ismertetőből nem derül ki, hogy képesek-e erre NTFS formázott fájlrendszerből.

A BDX1200 és BDX3200 főbb jellemzői:

• 1080/24p lejátszás
• Blu-ray 3D lejátszás (BDX3200)
• 1080p felkonvertálás (DVD)
• Dolby TrueHD
• BD-Live (Profile 2.0)
• MKV, DivX, JPEG, MP3 lejátszás
• USB
• Regza LINK (HDMI-CEC)

Bár hivatalosan nem közöltek árakat, de a BDX1200-at német internetes oldalakon már kínálják 100 euróért (kb. 27.000 Ft). Hogy idehaza kaphatóak leszne-e az új Toshiba Blu-ray lejátszók kérdéses, mert a márka hivatalos forgalmazója jelenleg saját internetes web áruházán nem kínál a korábbi modelleket.

Kapcsolódó linkek:

Toshiba BDX1100KE: új Blu-ray lejátszó kedvező áron
Toshiba BDX3100KE: egy újabb Blu-ray 3D lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .