Toshiba X98: OLED TV-k már HDR képmegjelenítéssel

1. Oldal

A török Vestel révén az európai piacra visszatérő Toshiba első X97 OLED TV-inek fogadtatása nem volt éppen pozitív, így az IFA 2017 kiállításon a cég bemutatta a frissített X98 készülékeket ezúttal már HDR támogatással.


Júniusi a hír, miszerint a török Vestel licencben gyárt Toshiba márkájú TV-ket, köztük az X97 OLED modelleket. Ez utóbbiak azonban még nem támogatták a nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítést annak ellenére, hogy erre műszakilag képesek lehettek volna.

Toshiba_X98.jpg
A negatív piaci fogadtatás miatt a cég frissített a készülékeken és a berlini IFA kiállításon bemutatta az X98 OLED TV-ket, mindjárt három HDR formátum támogatásával. Ezek a HDR10 és Dolby Vision valamint később a HLG.

Mivel az X98 készülékekbe ugyanazt az LG Display OLED panelt építik, mint az összes többi piacon lévő 2017-es OLED TV-be, ezért nem meglepő, hogy azokkal azonos képfényességet, színtartományt (99% DCI-P3) produkálnak. A panelmeghajtás is természetesen 10-bites és a TV-k minden bizonnyal rendelkeznek a megfelelő HDMI 2.0b bemenettel is.

A legjobb azonban, hogy az X98 készülékek OLED TV mércével mérve kedvező áruak lesznek. Az utolsó negyedévtől kapható 140 centis (55 inch) képátlójú modell javasolt kiskereskedelmi ára 1699 € (kb. 520.000 Ft) lesz, a 164 centis (65 inch) modell árát azonban még nem jelentették be, és azt sem tudni, hogy Magyarországon kaphatóak lesznek-e ezek a készülékek.

A kiállításon a cég által bemutatott TV-k között volt a fal síkjára simuló OLED „Poszter TV” elnevezéssel, és olyan is, amibe már beépített az Amazon Alexa alkalmazás, amivel a TV be- és kikapcsolható, hangereje és más beállításai vezérelhetőek a vele azonos hálózatra csatlakozó Amazon hangsugárzók hangfelismerésével.

Kapcsolódó linkek:

Toshiba: a márka újra Európában OLED és LCD TV-kkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .