Toshiba: a márka újra Európában OLED és LCD TV-kkel

1. Oldal

A török Vestel által az európai piacra gyártott Toshiba TV-k között lesz a 164 centis (65 inches) X97 OLED TV, valamint az U77 és U67 LCD TV szériák, melyek mindegyike a cég szerint a középkategóriás.


2015-ben a japán Toshiba kénytelen volt felhagyni a TV üzlettel Észak-Amerikában majd elhagyni az európai piacot is. Aztán a múltszeptemberi IFA 2016 kiállítás alkalmával bejelentette stratégiai együttműködését a török Vestel OEM TV gyártóval. A megállapodás szerint a Toshiba TV-k egy licencszerződés alapján térnek vissza Európába, aminek keretében a azok gyártásért, értékesítésért, marketingjéért, és az ellátási láncért az európai piacon a Vestel lesz felelős, szorosan együttműködve a Toshiba kutatás-fejlesztési és minőségbiztosítási tevékenységével. A Vestel egyébként számos más korábban ismert TV márkanévvel is gyárt készülékeket.

Toshiba_OLED_TV_EU.jpg
A cég még a múlthéten három TV szériát jelentett be, köztük a 164 centis (65 inch) X97 OLED TV-t 4K felbontással, 10 bites színfelbontással és 99%-os DCI-P3 színskálával, viszont 3D és HDR támogatás nélkül. A készülék a mozgásmegjelenítést egy mozgásbecslő/mozgáskompenzáló (angol elnevezésének rövidítése MEMC) videofeldolgozó motorral javítja. A Toshiba X97 designja az „egyik élétől a másikig keretmentes” és olyan beépített alkalmazásokkal rendelkezik, mint a 4K online tartalmak elérésére alkalmas Netflix (külön ilyen gomb is van a távirányítón) és a YouTube. A TV rendelkezik négy HDMI bemenettel és egy „ScreenShare” funkcióval, amivel a nagyképernyőn oszthatóak meg Android készülékek tartalmait. A TV-hez hangsugárzó doboz és vezeték-nélküli mélynyomó csatlakoztatható és adott a DTS TruSurround HD támogatás hang javítására.

A Toshiba TV vezetője és a Vestel UK ügyvezető igazgatója szerint: „Ezzel a kezdettel nemcsak új életet lehelünk egy ikonikus TV márkába, de alternatív közép-piaci termékkört kínálva újjáélesztjük az iparágat is.”

Toshiba_U77.jpg
Két Toshiba márkájú Ultra HD LCD TV széria is várhatóan megjelenik Európában, nevezetesen az U77 és az U67. Míg az U77 széles színskálájú LCD képernyővel, addig az U67 hagyományosabb 4K LCD panellel rendelkezik. Mindkét széria készülékei front hangszórókkal és mélynyomóval állítják elő a hangot, és DTS TruSurround HD biztosít térhangzást.

A 140 és 124 centis (55 és 49 inch) U77 TV-k a 4K felbontás, a 10 bites panelek és 99% DCI-P3 színtér mellett a MEMC mozgásjavítással és Netflix valamint a YouTube 4K streaming tartalomelérést is kínálnak.

Az X97 OLED TV és az az U77 és U67 Ultra HD LCD TV-k is várhatóan szeptembertől lesznek kaphatóak egyelőre nem ismert áron az Egyesült Királyságban biztosan, de valószínűleg más nagyobb európai országban is.

Kapcsolódó linkek:

Grundig: a márka első OLED TV-je már kapható Európában
OLED TV: már török gyártóktól is az IFA 2016 kiállításon
A Toshiba hivatalosan is felhagy a TV üzlettel Észak-Amerikában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .