Új Jamo hangsugárzó készletek a láthatáron

1. Oldal

Végy egy csipet hírnevet, adj hozzá némi tapasztalatot és végül egy pályadíjas női formatervező csapatot és már csak várni kell, hogy beválik-e a recept.
JamoA355.jpgKét új Jamo 5.1 csatornás házi-mozi hangsugárzó készlet kerül hamarosan forgalomba idehaza is. Az A 325PDD-t és A 355PDD-t a gyártó DVR 501244 DVD-vevőerősítőjével együtt érdemes megvenni (jelenleg a DVR 50/A 305PDD.21254 párosítású rendszer kapható), mert jelentős megtakarítással juthat majd hozzá a leendő vásárló egy ilyen összeállításhoz.

A Smedegaard & Weiss női tervező csapat már több díjat bezsebelt, így az ő formatervezési megbízásuk nem volt nagy lutri. A tervezők és a gyártó célja közelebb kerülni a család női feléhez, hiszen gyakran döntő tényezőt jelentenek a vásárlásnál. A diszkrét méretektől és az elegáns vonalvezetéstől joggal várják a Jamo-nál női szívek ellágyulását. Különös figyelmet érdemel – az amúgy robusztus – mélysugárzó kecses kivitele, és a levehető hanszóró-rácsokkal elérhető klasszikusabb fekete vagy high-tech ezüst megjelenés.

A szatellit sugárzók opcionális állványon állhatnak vagy a mellékelt konzolokkal falra is szerelhetőek. Mindkét megoldás lehetővé teszi a vezetékek elrejtését és a hátlap zavartalan megjelenését. A konzolokkal a szatellit sugárzók és a A 3CEN.5 centersugárzó akár 30 fokkal fel-le dönthető a sweet spot-ra irányítva azokat.

Az A 3SUB.5 is radikálisan új design. Elhelyezhető a padlón vagy falra szerelhető és minden kezelőszerve könnyedén elérhető az előlapon.

JamoDSub.jpgA viszonylag kis méretű szatellit/center sugárzók hatásfokának növelése érdekében a Jamo neodymium mágnesköröket használ, így növelve a hangdobozok effektív méretét és az átvitt mélytartományt, a 3/4 colos (1,9 centis) csipogó homorú alumínium dómja pedig minimális magas-hang szóródást eredményez. A beépített 100W-os erősítővel aktívan meghajtott mélynyomóba 8 colos (20 cm) hosszú löketű hangszórót építenek, a vele azonos méretű másik felébe pedig a passzív sugárzót. Ez a konstrukciós megoldás kiterjesztett, ám a hagyományos reflex nyílás bummogássától mentes mélyfrekvenciás átvitelt eredményez.

A készletek nemsokára várhatóak tehát hazánkban is, figyeljék a „válogató” megfelelő rovatait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .