A 3D emberi tényezőivel foglalkozó csapat alakul

1. Oldal

A csapatot a 3D@Home Consortium hozza létre az emberi 3D reakciókkal foglakozó kutatások eredményeinek szervezett megosztására és kommunikálására.


3DatHome.jpgA 3D@Home Consortium a feltörekvő 3D technológiákkal és piacokkal kapcsolatos pontos és nem márkákhoz kötődő információk átadásával a minőségi 3D otthoni elterjedésének felgyorsítását elősegítendő jött létre. A szervezet most bejelentette, hogy a 3D piac szereplői számára egy új, a digitálisan kreált sztereoszkópikus és auto-sztereoszkópikus képek nézésének emberi fiziológiára gyakorlott hatása megértését szolgáló felügyelő csapatot hoz létre. A csapat elnöke Philip Corriveau az Intel felhasználói tapasztalatokat kutató csoportjának főmérnöke és igazgatója, alelnöke Paulette Pantoja az BluFocus vezérigazgatója, mindketten a 3D@Home Consortium aktív tagjai.

A világon már régóta tanulmányozzák, hogy miként reagálnak az emberek a 3D-re, de eközben hiányzik az eredmények megosztásának szervezett módja, a kommunikáció és a felfedezések összevetése a technológiai társadalommal. A világszerte 40-nél több 3D termékeket gyártó tagvállalat alkotta 3D@Home a teljes közösséget átfogó fórumot nyújt, amely szükséges a csapat támogatásához. Ráadásul a 3D@Home működése első két évében kapcsolatokat épített ki számos a 3D-vel foglalkozó szervezettel, ezek között van a 3DFIC Koreában, a 3DConsortium Japánban, a C3D Kínában és a 3DIDA Tajvanon. Ezen kapcsolatok haszna, hogy biztosítják a 3D emberi tényezőivel kapcsolatos tevékenység globális lefedettségét.

A csapat vezetőinek nyilatkozatai alapján céljaik között szerepel a sztereoszkópikus képhatással kapcsolatos további kutatási területeket meghatározása a 3D technológia fejlődésének tudományos előmozdítása érdekében. A 3D sikerének kulcsa ugyanis olyan technológia és átviteli rendszer létrehozatala, amely valósághű és izgalmas élménnyel ragadja magával a felhasználót. A 3D tartalmak kiértékelésére kritériumokat kidolgozó BluFocus vezetője pedig abban bízik, hogy a 3D-vel kapcsolatos tudományos és nem tudományos információk egyesítése az egész iparágat közelebb viszi annak megértéséhez, hogy milyen tartományokban nézhetőek kényelmesen a 3D tartalmak.

Heidi Hoffman a konzorcium ügyvezető igazgatója szerint fontos a csapat létrehozása a gyors 3D fejlődés mostani szakaszában. Mivel már sok 3D tartalmat hoznak létre és néznek, a fogyasztók 3D nézési tapasztalataival kapcsolatos információkat széleskörűen kell megosztani a technikai társadalommal, és a 3D@Home rendelkezik a szükséges infrastruktúrával és kapcsolatokkal, hogy ezt a feladatot sikerrel teljesítse.

Reméljük, hogy a kezdeményezés segít legalább részben orvosolni a jelenlegi 3D nézésével kapcsolatos problémákat.

Kapcsolódó linkek:

Figyelem! Ittasan és terhesen nem ajánlott 3D TV-t nézni!
Probléma a 3D-vel
A 3D otthoni felhasználásán munkálkodó szervezet alakult

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .