Van házi-mozija? Tévedett!!

Kényelem

Míg Közép-Európában lassan-lassan hódít csak az otthoni mozizás kultúrája, addig az Egyesült Államokban már sokan abból is megélnek, hogy a meglévő házi-mozi tulajoknak csecse-becsét árulnak.

Azt már tudjuk, – sőt mi magunk is preferáljuk – hogy a jó házi-mozihoz külön helységet kell kialakítani. Egyrészt jobb, ha nem zavar minket senki, másrészt az akusztikai problémákat is jobban lehet orvosolni, a kiszűrődő zajokról nem is beszélve. Ez eddig tény. Költeni kell tehát egy jó vetítőre, megfelelő hangra, bejátszókra, akusztikára, és persze a kényelemre és belső kialakításra is, beleértve a fényeket. De mit tehet az, akinek már mindez megvan? Akinek már mindenből a legjobb van? Nem marad más, mint meglátogat egy amerikai céget, aki nem ért ugyan a házi-mozihoz, de azt tudja, hogy mit kezdjen a pénzköltési igényünkkel. Lássuk néhány példát, mire költhet el sok pénzt egy házi-mozi rajongó a nagy vizen túl:

01_fotel.jpgAzzal nyilván mindenki egyetért, hogy a kényelem elsődleges szempont. Egy filmtrilógia egyhuzamban történő megtekintése fél nap is lehet, így aki erre vetemedik, annak gondoskodnia kell a fizikai ártalmak elkerüléléséről. Nem baj, ha van a zsebben fotelenként úgy 350 ezer forint körüli összeg. Vehetünk mondjuk 6 darabot, hogy a barátokat is meghívhassuk – ez kb. két milla.


02_poptarto.jpgFontos aztán a hozzávaló popcorn tartó is. Nem adja ugyanazt az élményt, amit a mozikban tapasztalunk, ha valaki mellettünk fogyaszt, de legalább praktikus. Kihajtható kis lábacskái kímélik a bőrkárpitozást. 10 ezerért tisztára ingyen van.03_pult.jpgÉs igen! Ez már kérem a hard-core felhasználók egyik gyöngyszeme. Egy csemegepult. Tömjük jól tele, hívjuk meg barátainkat mozizni és álljanak sorba kezdés előtt a pultnál. Ott aztán feltankolhatnak (persze ingyen), hogy aztán az izgalmas jeleneteknél legyen mit fürgén majszolni. Az 50 ezer forint igazán csekélység ezért a mókáért!


04_doh.jpgMit nem lehet a moziban csinálni? Na mit? Dohányozni. De nem a saját mozinkban. Ott – azon kívül persze, hogy mindent szabad – dohányozni is ér. Nem kell más, mint egy kis asztal a bőrfotel mellé, lehetőleg filmtárcsából átalakítva, hogy még véletlenül se higgyük, hogy a spejzban vagyunk, vagy a garázsban. 130 ezer nem pénz, ezért az iparművészeti alkotásért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .