Végre hollywoodi filmek másolhatóak lemezre legálisan

1. Oldal

Egyelőre csak az Egyesült Államokban tölthetőek le és írhatóak DVD vagy Blu-ray lemezre illetve USB-s tárolóeszközre első ízben legálisan négy hollywoodi stúdió filmjei DivX formátumban a Film Fresh online szolgáltatása révén.
Warner Bros., Paramount Pictures, Sony Pictures és Lionsgate filmek kínálatából válogathatnak azok az amerikaiak, akik a Film Fresh oldalára látogatnak. Az egyelőre 600 katalógus és új filmből álló választék gyorsan bővül majd, de már most letölthetőek többek között a Pókember, a Harry Potter, a Mátrix és a Batman filmek is. A szabványfelbontású DivX filmeket 10 és 15 dollár (kb. 1.900 és 2.800 Ft) közötti áron lehet megvásárolni.

FILM_FRESH.jpg
A letöltött DivX fájlokat egy saját másolásvédelemmel látják el, ami csak olyan minősített DivX készülékeken teszi lehetővé lejátszásukat, amelyeket a fogyasztók a letöltéshez regisztrálnak. A lejátszás tehát a felhasználók egyedi azonosítójához tartozó készülékekre korlátozódik. Egy számítógépen vagy egy PlayStation 3 konzolon ez csak egy kód bevitelét jelenti, de milliónyi DivX minősítésű szórakoztatóelektronikai készülék esetében egy kicsit nehézkesebb a dolog. Egy DVD lejátszó esetében például a felhasználónak le kell másolnia a készülék regisztrációs számát, és le kell töltenie némi szoftvert a DivX-től, azt egy üres DVD lemezre felírni és futtatni a lejátszón.

A letöltött DivX formátumú filmek egy DivX szoftverrel bármely Mac vagy PC számítógépről DVD-re vagy Blu-ray lemezre írhatóak, illetve USB memóriaeszközre is átvihetőek.

A Film Fresh által kínált lehetőség, hogy a letöltött tartalmat elsőként lehet legálisan lemezre írni egy hétköznapi lemezíróval komoly versenyelőnyt jelent a filmletöltési piacon.

Kapcsolódó linkek:

Csak pénzük 3 százalékát költik az amerikaiak filmletöltésre
Blu-ray lemezre rögzíthető HD videoletöltés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .