Pioneer DCS-590: egy új 2009-es házi-mozi rendszer

1. Oldal

Már kapható a Pioneer új házi-mozi rendszere a DCS-590, amely a DVD és DivX filmek, valamint a különböző médiaformátumban tárolt zenék lejátszása mellett arra is képes, hogy CD-ket USB memóriába másoljon MP3 fájl formátumban.


Az új Pioneer 5.1 csatornás házi-mozi rendszer egy passzív lefelé sugárzó mélynyomó és egy centersugárzó mellett négy un. „Talboy” oszlop hangsugárzóval állítja elő a térhatású hangot. Az elemek fényes fekete felülete tiszta kifinomult külsőt kölcsönöz a rendszernek.

DCS-590.jpg
A DCS-5904186 rendelkezik a Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC) mérőmikrofonos beállító rendszerrel, amely a hangsugárzók elhelyezéséhez és az adott akusztikai környezethez optimalizálja a házi-mozi rendszerrel keltett hangteret. A dinamikus hangzás garanciája a csatornák 60W-os (4Ω, 1kHz, 10%THD) teljesítménye, és természetesen a rendszer képes a Dolby Digital és DTS dekódolásra is, mégpedig akár az optikai digitális bemeneten át érkező bitfolyamon is.

DCS-590_csatik.jpg
A rendszer központi egysége természetesen rendelkezik HDMI kimenettel, és korszerű felskálázó technológiájával a szabványfelbontású DVD-ket akár 1080p videojel formátumban is képes kiadni ezen a csatlakozón.

A DCS-5904186 bevezetőben említett CD másoló funkciójával, akár 320 KB/sec adatsebességű MP3-as fájlok hozhatóak létre az előlapon csatlakoztatott USB memórián. Ugyanezen csatlakozón keresztül – és persze lemezről is – JPEG képfájlok megjelenítésére és MP3, Windows Media Audio vagy MPEG-4 AAC (lásd iTunes) hangállományok lejátszására is alkalmas az új házi-mozi rendszer. Utóbbi tömörített hangformátumok megszólalását az eredeti minőség helyreállításával az Advanced Sound Retriever funkció javítja, az Auto Level Control szintszabályzás pedig kiegyenlíti az egyes zeneszámok közötti hangerőeltéréseket.

Az új házi-mozi rendszer alkalmassá tehető arra is, hogy az említett multimédiás hangtartalmakat Bluetooth vezeték-nélküli kapcsolaton keresztül is elérje. Ehhez csak egy külön megvásárolható AS-BT100 adaptert kell csatlakoztatni a megfelelő aljzathoz, s a PDA-n, mobiltelefonon, laptopon vagy más Bluetooth eszközön tárolt A2DP zenei bitfolyam máris szól.

Az egyszerű kezelhetőség érdekében a DCS-5904186 házi-mozi rendszer támogatja a KURO LINK (HDMI CEC) vezérlésátvitelt, ami azt jelenti, hogy egy távirányítóval elérhetőek a csatlakoztatott kompatibilis Pioneer készülékek főbb funkciói.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: stúdióminőségű a 2009-es AV erősítő csúcsmodellek hangja
Pioneer: egy újabb 2009-es középkategóriás AV vevőerősítő
Pioneer: Blu-ray lejátszó és HD video fájlkezelő rendszer profiknak
Pioneer: firmware frissítések Blu-ray lejátszókhoz és új termékek
Pioneer: négy új 2009-es alap- és középkategóriás AV vevőerősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .