Wharfedale: EVO2 hangsugárzók elérhető áron

1. Oldal

A Wharfedale azon kevés hangsugárzó gyártók közé tartozik, melyek a mai napig minden alkatrészt maguk gyártanak. Az EVO2 a nagysikerű Pacific Evolution sorozat továbbfejlesztett utóda.

Az EVO2 hangsugárzók külső vonásaikban az elődmodelleket követik, de az összes beépített alkatrészt, anyagot és gyártási eljárást továbbfejlesztették, és így a gyártó törekvéseinek megfelelően olyan hangsugárzókat képesek előállítani, melyek nemcsak megfizethetőek és praktikusak, de igazán meg is érik a pénzüket.

Az új hangsugárzók MDF-ből készülő, valódi fa furnér borítású dobozai tehát azonosak az előző Evolution sorozattal, mivel azok már eddig is teljesen megfeleltek az összes mechanikai és akusztikai követelménynek. Az új gyártási technológiáknak köszönhetően ezek most erősebbek, mint valaha. Az íves kialakításnak és a merevítéseknek köszönhetően a belső rezonanciák igen csekélyek, így a dobozok akusztikailag semlegesek maradnak, belső állóhullámok nem jönnek létre.

evo2-par.jpg
Az EVO2 újratervezett közép- és mélyhangszóróinak membránja KEVLAR szálakból készül, melyeket 3 dimenziós struktúrában szőnek össze, és gyantával impregnálnak, ami kellőképpen merev, feszes, de könnyű anyagot eredményez. Ez még igen extrém dinamikai csúcsokban is alacsony torzítást eredményez. Egy új fejlesztésű gyanta alkalmazásával sikerült tovább csökkenteni a membránkúp közepénél keletkező fals rezgések okozta hanghullámokat. A merev fémöntvény hangfalkosarak alkalmazásával az összes hangszóró középtartományú torzítása csökkent. Az összes hangszóró mágnesesen árnyékolt, így azok TV készülékek mellé is helyezhetőek.
evo2-40.jpg
Az új 2,5 cm átmérőjű nagyfrekvenciás sugárzóban új textilt használnak membránanyag gyanánt, mely könnyebb, gyorsabb és nagyobb sávszélességet biztosít az előző szériánál alkalmazott anyagnál. Az erősebb neodímium mágneskörben egy magas-hőmérsékletű alumínium lengőcséve működik, aminek hőelvezetéséről egy beépített hűtőborda gondoskodik. A mindezek miatt nagyobb teljesítménnyel lesugárzott magas frekvenciák megfelelő továbbítása érdekében a membránt egy akusztikailag megfelelően kiképzett íves, fémöntvény keretbe ültették.

A legtöbb változtatást a hangváltóknál hajtották végre. Az EVO2 hangsugárzókban a lehető legegyszerűbb felépítésű hangváltókat alkalmazzák a fázishibáktól mentes keresztváltás környéki frekvenciák érdekében. A Wharfedale 2004 óta gyárt saját elektronikai alkatrészeket, melyek megfelelnek a legmagasabb műszaki követelményeknek is. A legjobb minőség érdekében a saját gyártmányú ellenállások mellett minőségi légmagos tekercseket használnak a hangváltó áramkörökben a mágneses zavarás kiküszöbölése érdekében. Ezen felül a magas- és a mélyfrekvenciás áramköröket teljesen elszeparálták egymástól szintén a mágneses interferencia csökkentése miatt.

A tervezők a részletekre is odafigyeltek. A hangsugárzók kettős kábelezésű csatlakozói stabilak és aranyozottak, a belső kábelezésnél sokeres, vastag OFC kábeleket alkalmaznak. A rezgésmentes csatolást a padlóval a külön talpra csavarható szintezhető tüskék biztosítják.

Az EVO2 sorozat összetétele és árai hasonlóak az előd Evolution szériához. A két-utas EVO2-8 és EVO2-10 állványra, polcra helyezhető hangsugárzók, melyeket 12,5 illetve a 16,5 centis mély-közép hangszórókkal szerelnek háttér surround sugárzónak céljára alkalmasak. Az EVO2-20 egy darab 16,5 cm-es mély-közép hangszórós két-utas álló hangsugárzó, amelyet a kisebb méretű szobákba ajánlanak, míg a két és fél illetve három-utas EVO2-30 és az EVO2-40 egy-egy 16,5 centis mély- illetve középhangszóróval akár a nagyobb terek hangosítására is alkalmas. A házi-mozi kötelező kiegészítője a két-utas, két 12,5 centis mély-közép hangszóróból és tweeterből álló EVO2-Centre sugárzó. A sorozat hangsugárzói fekete, rózsafa, juhar és cseresznye színben lehet megvásárolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .