Xbox One: Alexa és Google Assistant támogatást kaphat a játékkonzol

Úgy tűnik, hogy Amazon Alexa és Google Assistant támogatással kiterjedt hangvezérlés funkció várható az Xbox One játékkonzolokra.


A Windows Central riportja szerint a Microsoft hónapok óta dolgozik az Alexa támogatáson az Xbox One játékkonzolhoz, ami kompatibilis Amazon Echo hangszórón át lenne beszédhanggal vezérelhető. A cikk tartalmazza az alábbi képet, ami a konzol új beállítási menü a „Enable digital assistants”, azaz a „digitális asszisztensek engedélyezése” opcióját mutatja. Ez pedig azt igazolja, hogy nemcsak az Alexa, de a Cortana és a Google Assistant is része lesz a közelgő Xbox One konzolnak.

Korábban hangvezérlő funkciót a Kinect mozgásérzékelő eszközön át kínált a Microsoft a konzoljaihoz, de ez már nem csatlakoztatható az Xbox One-hoz, Az új konzol Cortana támogatásához fejhallgatót kell használni, de az Amazon Alexa vagy a Google Assistant használatához internetre csatlakozó hangszórókba kell belemondani a parancsokat, amelyek aztán továbbításra kerülnek az Xbox One-hoz.

Nem világos, hogy milyen funkciók lesznek támogatva, de a Windows Central riportja azt feltételezi, hogy cél „visszahozni azokat a hangtámogatású funkciókat, melyekre az elhagyott Kinect felhasználók sóvárognak”. Az is lehetséges, hogy a Microsoft még mélyebb integrációt tervez a játékokba.

Az Amazon Alexa és Google Assistant egyre több TV-be és más készülékbe, például AV vevőerősítőbe épül be. Nemrég lettek támogatottak az idei LG prémium TV-kben. A Samsung viszont továbbra is a saját Bixby hangasszisztens rendszerét favorizálja.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .