Sony UBP-X700: az új Dolby Vision Ultra HD Blu-ray lejátszó (Frissítve)

A Sony kiadta a beígért firmware-frissítést, amivel az UBP-X700 a HDR10 mellett immár a Dolby Vision nagy dinamikatartományú formátumot is támogatja, így ez az első Ultra HD Blu-ray lejátszó, ami kompatibilis a Sony Dolby Vision tartalmakat megjelenítő TV-ivel.


Frissítés:

Elérhető a Sony UBP-X700 M43.R.0175 verziójú firmware-frissítés, amivel a lejátszó már támogatja az Ultra HD Blu-ray lemezek, a Netflix és VUDU streaming szolgáltatások Dolby Vision HDR formátumú tartalmait.

A frissítés terméktámogatói weboldala minden szükséges tudnivalót közöl annak menetéről, és az új firmware le is tölthető onnan, bár egyszerűbb a lejátszót internetre csatlakoztatni, s azon keresztül elvégezni azt.

Ahogy arról ebben a cikkben beszámoltam, a Sony Dolby Vision tartalmakat megjelenítő csúcskategóriás TV-i frissítésüket (lásd itt és itt) követően olyan formátumprofilt alkalmaznak, amihez szükséges a HDMI források frissítése is. Az UBP-X700 legújabb firmware-verziója teljesíti ezt, így elsőként a piacon lévő Ultra HD Blu-ray lejátszók közül olyan Dolby Vision jelformátumot tud küldeni az említett Sony TV-k HDMI bemenetére, amit azok meg is tudnak jeleníteni.

2018. január 10.:

A Sony rövidesen kiadja a régóta várt Dolby Vision frissítést TV-ihez, de ugyanerre még várni kell a márka új Ultra HD Blu-ray lejátszója esetében.

Az ebben a hónapban már kapható Sony UBP-X700 a HDR10 és Dolby Vision nagy dinamikatartományú tartalmak lejátszására egyaránt alkalmas lesz, de az utóbbihoz egy rendszerszoftver-frissítésre lesz szükség, ami állítólag 2018 nyarán lesz elérhető.

Az UBP-X700 természetesen megfelel az Ultra HD Blu-ray specifikációnak, de emellett szinte bármit képes lejátszani. A lemezformátumok többségével elboldogul, médialejátszóként kezeli a legismertebb, akár nagy elbontású audiofájlokat és videoállományokat. Streaming 4K tartalmak is elérhetőek vele a Netflix, az Amazon Prime Video és a YouTube alkalmazásai révén és a stabil MIMO technológiájú Wi-Fi kapcsolaton keresztül.

A Sony UBP-X700 idehaza 88.900 Ft ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba.

Sony UBP-X700 műszaki jellemzői
Lejátszás LEMEZ:
BD-RE, BD-RE kétrétegű, BD-ROM™, CD (CD-DA), CD-R/-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-Video, Kétrétegű DVD+R, Kétrétegű DVD-R, SA-CD (SA-CD / CD) lejátszás, Sztereoszkopikus 3D (profil 5), Ultra HD Blu-ray

VIDEOFORMÁTUMOK:
AVCHD lemezformátum, HEVC, Motion JPEG (.mov, .avi), MPEG-1 Video / PS (.mpg, .MPEG, .mkv).VOB, .VRO, MPEG-2 Video / PS, TS (.mpg, .MPEG, .m2ts, .mts, .mkv).VOB, .VRO, MPEG-4 / AVC (.mov, .3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2, .flv), MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), VC1 (.m2ts, .mts, .mkv), VP6, VP8, VP9, WMV9 (.wmv, .asf, .mkv), Xvid (.avi, .mkv)

AUDIOFORMÁTUMOK:
AAC (.AAC, .mka), AIFF (.aiff, .aif), ALAC (.m4a), Dolby Digital (.ac3, .mka), DSD – DSDIFF / DSD (.dff, .dsf), FLAC (.flac, .fla), HEAAC 1. verzió / 2. verzió / 2. szint, LPCM (.mka), Monkey’s Audio, Vorbis, WMA10 Pro, WMA9 szabvány (.WMA)

KÉPFORMÁTUMOK:
BMP (.bmp), GIF (.gif), JPEG (.jpg, .jpeg), MPO MPF 3D (.mpo), PNG (.png), WEBP (.webp)

Kép és hang funkciók KÉPFUNKCIÓ:
24p True Cinema™, 4K minőségjavítás (60p), Nagy színmélység (12 bites)

DOLBY®
Dolby Atmos® (bitstream kimenet)/Dolby® TrueHD dekódolás (7.1 cs.)

DTS®
DTS:X™ (kimeneti adatfolyam)/DTS dekódolás (7.1 cs.)

Hálózat BEÉPÍTETT WI-FI, WI-FI MIMO

FUNKCIÓK: Képernyőtükrözés (Wi-Fi Miracast)

VIDEOÁTVITEL:
3D Streaming, 4K streaming, Live Streaming

Kényelmi funkciók FUNKCIÓK:
Automatikus kikapcsolás (automatikus készenlét), BRAVIA Sync, Gyerekzár

VEZÉRLŐALKALMAZÁS: Video & TV SideView

Csatlakozók BE- ÉS KIMENETEK:
Ethernet csatlakozás: 1, HDMI kimenetek: 2, Koaxiális audiokimenet: 1, USB: 1 (előlapi)
Méret és tömeg MÉRETEK: 320 × 45 × 217 mm (Sz. × Ma. × Mé.)

TÖMEG: 1,4 kg

Teljesítmény TELJESÍTMÉNYFELVÉTEL:
15 W működés közben, 0,35 W készenléti módban

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .