Oppo UDP-203/205: firmware-frissítés az új Dolby Vision profilhoz

Az Oppo Ultra HD Blu-ray lejátszói is megkapják azt az új Dolby Vision profilt támogató firmware-frissítést, amivel azok kompatibilissé válnak a Sony Dolby Vision HDR tartalmak megjelenítésére képes TV-ivel.


Ahogy arról ebben a cikkben beszámoltam, a Sony csúcskategóriás TV-i a frissítésüket (lásd itt és itt) követően a HDMI bemenetükön át fogadott Dolby Vision HDR tartalmak megjelenítéséhez olyan formátumprofilt alkalmaznak, amihez a HDMI forráskészülékek frissítése is szükséges.

A Forbes beszámolója szerint az Oppo UDP-203 és UDP-205 Ultra HD Blu-ray lejátszók rövidesen megkapják ezt a frissítést, sőt innen már le is tölthető a 60.0601B bétaverziójú firmware.

Az Oppo nemrég jelentette be, hogy leáll az optikai lemezlejátszók gyártásával.

A HDMI forráskészülékek közül elsőként az Apple TV 4K lett kompatibilis a Sony TV-khez szükséges Dolby Vision profillal. A sorban másodikként a Sony X700 UHD Blu-ray lejátszója kapta meg a frissítést. Most már csak a többi készülékgyártónak kell a frissítést megoldania.

A Dolby előtt is van javítandó hiba, miután kiderült, hogy vannak olyan TV-k, amelyek HDMI bemenetükön keresztül bizonyos Dolby Vision tartalmak megjelenítésekor magasabb fekete-szinteket produkálnak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .