Xbox Series X/S: 2024-ben jönnek az új áttervezett változatok

Kiszivárgott, hogy a MicrosoftBrooklin” illetve „Ellewood” kódnéven emlegetett áttervezett és megújított Xbox Series X (2TB) és Xbox Series S (1TB) konzolokat valamint egy új kontrollert tervez piacra vinni 2024-ben.


Az USA versenyhivatala (FTC) és a Microsoft közötti bírósági ügy kapcsán olyan a megújuló Xbox konzolok terveivel kapcsolatos dokumentumok kerültek nyilvánosságra, melyeknek feltehetően nem lett volna szabad.

xbox_Series-X-S_kontrollar-2024

A The Verge által közzétett dokumentumok szerint a Brooklin kódnevű Xbox Series X 2024 novemberében az Ellewood kódnevű Xbox Series S pedig 2024 szeptemberében, jelenik majd meg.

Xbox-Series_X-2024

Az újratervezett Xbox Series X formája hengeres lesz, de a legfontosabb, hogy kimarad belőle a lemezmeghajtó. A „teljesen digitális” Xbox Series X 2TB tárhelyet, front USB-C csatlakozót, a kisebb késésű és zavartalanabb adatátvitelhez WiFi 6E kapcsolatot, a tartozékok jobb élményéhez pedig Bluetooth 5.2 szabványt kínál majd. Az energiahatékonyság javítására 6 nm-es chip technológiára térnek át. Az új konzol ára várhatóan változnik, mert a dokumentumban továbbra is 499$ (kb. 179.000 Ft) szerepel.

Xbox-Series_S-2024

Nemrég került forgalomba a fekete házú Xbox Series S 1TB-os konzol, a 2024-ben érkező új, szintén 1TB tárhelyű viszont a jelek szerint újra fehér lesz. Igazi technológiai változást a WiFi 6E, a Bluetooth 5.2 és az alacsonyabb energiafogyasztású készenléti mód jelent.

Xbox-Sebile-kontroller-2024

A dokumentumok egy áttervezett és továbbfejlesztett Sebille kódnevű Xbox kontrollerről is szólnak, ami gyorsulásérzékelőt is tartalmaz majd mozgásfunkciókhoz, és hogy felemelve bekapcsoljon. A kontroller támogatja a közvetlen felhőkapcsolatot, a Bluetooth 5.2 szabványt és a feltehetően frissített „Xbox Wireless 2” kapcsolatot. A felsorolt jellemzők „precíziós haptikus visszajelzést” és „hangszóróként is használható VCA haptikát” emlegetnek. A gombok és kezelőszervek csendesebbek, az akkumulátor újratölthető és cserélhető lesz.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .