JVC: frissítés javít a jelenlegi D-ILA projektorok HDR funkcióin

A jelenlegi JVC D-ILA HDR házimozi vetítők az új firmware 2. generációs Frame Adapt HDR dinamikus árnyalati-leképzése jelentősen javít a HDR képminőségen.


A JVC egy november közepi firmware-frissítést jelentett be összes jelenlegi D-ILA projektorához – a DLA-NZ9/DLA-RS4100, DLA-NZ8/DLA-RS3100, DLA-NZ7/DLA-RS2100 és a DLA-NP5/DLA-RS1100 modellekhez -, amely elsősorban a Frame Adapt HDR” dinamikus árnyalati leképzési funkció 2. generációjával a HDR képminőség jelentős mértékű javulását ígéri.

JVC Frame Adapt HDR Gen2

Az először 2019 októberében megjelent Frame Adapt HDR valós időben elemzi a HDR10 tartalom csúcsfényességét minden jelenetnél vagy képkockánál egy egyedi algoritmussal, amely automatikusan optimális dinamikatartományt állít be a videovetítéshez. A nagyra értékelt funkció drámaian javítja a HDR tartalom vetítéssel történő reprodukálhatóságát.

2020-ban mindez a Theatre Optimizer funkcióval egészült ki, ami az optimális árnyalati-leképezést a telepítési környezetnek megfelelően végezi. 2022-ben a HDR Quantizer beállítás került frissítésre, ami az Auto mód mellett egy új Auto (Wide) móddal bővülve a kép fényességét emeli ki.

JVC Frame Adapt HDR Gen2-illusztráció

Az új firmware-frissítés tartalmazza a Frame Adapt HDR második generációját, amiben a teljesen felülvizsgált árnyalati-leképezés algoritmust továbbfejlesztve a magas fényességű képterületen elnyomják a fehér csúcsinformációkat, hogy azok ne vezéreljék túl HDR képeket.

JVC Lézer-tápvezérlés-illusztráció

A JVC BLU-Escent lézerfényforrású DLA-NZ9/DLA-RS4100, DLA-NZ8/DLA-RS3100, DLA-NZ7/DLA-RS2100 modelljeiben a fényforrás beállítási lehetőségeit háromról 100 lépésre növelik. Ez lehetővé teszi a képfényesség pontosabb beállítását a használatnak megfelelően. Emellett egy új funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a fő egység beállításairól biztonsági mentést készítsenek egy USB meghajtóra, ami kényelmes visszaállítási lehetőséget biztosít.

JVC USB-mentés-visszaállítás-illusztráció

A firmware-frissítés november közepétől lesz ingyenesen letölthető a JVC weboldaláról a projektorok tulajdonosai számára.

A firmware-frissítés fő funkciói (a márka leírása szerint):
1.   Második generációs Frame Adapt HDR a nagy felbontású HDR képekhez.

A Frame Adapt HDR technológia – mely egy szabadalmaztatott algoritmust használva képkockánként azonnal elemezi a HDR10 tartalom maximális fényességét és valós időben állítja a dinamikatartományt a videovetítéshez optimálisra – a második generációjába lépett előre. A HDR képfeldolgozó technológia ezen következő evolúciójában a JVC teljesen átvizsgálta a jelenetnek és képkockának megfelelő árnyalati-leképezés algoritmust, és nagyobb felbontású és háromdimenziós érzetű HDR képeket ért el a csúcsfehér információ elnyomásával, különösen a magas fényességű területeken.

   • Egyedülálló görbeválasztó algoritmusunk evolúciója fényesebb, élénkebb és szélesebb dinamikatartományú HDR képeket biztosít.
   • Magának az árnyalati görbének az optimalizálása csökkenti a kifehéredést a magas fényességű területen, és jó képet biztosít színvesztés nélkül.

2.   Egyéb frissítések

A lézerfényforrás beállítása finoman szabályozható a környezetnek és a felhasználó preferenciájának megfelelően.

   • A korábbi háromlépcsős beállításhoz képest már nullától 100 lépésig terjedő finombeállítás lehetséges. A beállítás a vetítővászon fényességének és a környezetnek megfelelően is lehetséges (a DLA-NP5/DLA-RS1100 nem támogatott).
   • Most már van egy USB biztonsági-mentés funkció, ami az összes beállítást egyszerre képes menteni és felírni.
   • A funkció elmenti a fő egység menüjének beállításait egy kereskedelemben kapható USB memóriára. A professzionális beállítások elmenthetők vagy eltárolhatóak a nem kívánt módosítások visszavonásához.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .