Xiaomi: újabb kínai TV-k az európai piacon

A kínai Xiaomi Mi TV 4S széria Android TV platformot kínáló 81, 109 és 140 centis (32, 43 és 55 hüvelykes) modelljei egyelőre a német, az orosz és a spanyol piacon kaphatóak.


Ahogy a OnePlus egyelőre még csak Indiában, úgy a Xiaomi Oroszország európai részén, Németországban és a jövő hónapban már Spanyolországban kínálja TV-it.

A Xiaomi bejelentése szerint: „A 3 változattal – Mi TV 4S 55”, Mi TV 4S 43” és Mi TV 4A 32” – a Xiaomi célja, hogy mindenki számára valódi okos TV élményt nyújtson lenyűgöző minőséggel becsületes áron. A letisztult designt, erős hardvert és hihetetlenül felhasználóbarát kezelőfelületet kínálva, multimédiás tartalmak hatalmas tárházának bevezetésével együtt, az új széria az élet okos központjaként működik és emeli a színvonalat a helyi tévéiparban.”

A Kínában nagyon népszerű Xiaomi TV-ken csak egy egyedi mobil Android szoftver fut, az európai változaton azonban a Google Android TV platformja működik, mégpedig annak 9-es (Pie) verziója, és a Google Play áruházból lehet alkalmazásokhoz és játékokhoz hozzáférni. Ezenfelül a készülékek beépített Chromecast és Google Assistant funkciókat is kínálnak. Utóbbihoz egy külön „Voice” gomb van a távirányítón.

A Xiaomi TV-ket szokványos alkatrészekből szerelik össze, és sokban hasonlítanak a piacon lévő többi Android TV-hez. A 109 és 140 centis (43 és 55 hüvelykes) modellekbe 4K LCD panelt, a 81 centisbe (32 hüvelykes) Full HD panelt építenek, MediaTek rendszerchip (SoC) működik bennük 8 GB tárral, HDMI bemenetekkel, WiFi és Bluetooth kapcsolattal. A TV-k műszakilag támogatják a HDR képmegjelenítést, de képernyőjük hardveresen nem alkalmas a nagy dinamikatartomány előállítani.

A 81 centis (32 hüvelykes) Mi TV 4A 179 € (kb. 60.000 Ft), a 109 és 140 centis (43 és 55 hüvelykes) Mi TV 4A 349 € illetve 449 € (kb. 117.000 Ft illetve 150.000 Ft) áron kerülnek forgalomba december 2.-tól Spanyolországban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Magyarországon tegnap óta hivatalos márkaképviselettel rendelkező Xiaomi az Mi TV 4S széria TV-it mikor kezdi el forgalmazni a többi európai országban, így hazánkban is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .