Microsoft xCloud: 2020-ban indul a streaming játékszolgáltatás

A Microsoft jövőre tervezi elindítani a Project xCloud néven emlegetett streaming játékszolgáltatását, ami támogatja a Windows PC-t, az iOS eszközöket és a PS4 játékvezérlőjét is.


A Sony PlayStation Now és a jövő héten induló Google Stadia után jövőre a Microsoft is versenybe száll  Project xCloud elnevezésű streaming játékszolgáltatásával a The Verge cikke szerint. A játékokért felelős vezető Phil Spencer a vele készült interjúban azt is közli, hogy hamarosan több játékosnak teszik lehetővé, hogy kipróbálhassa a Microsoft játék streaming technológiáját.

A Microsoft bejelentette, hogy a Project xCloud előzetesét 2020-ban elviszi Kanadába, Indiába, Japánba és Nyugat-Európába is mielőtt 2020 végén ténylegesen elindul a játékszolgáltatás, ami PC-n, okostelefonon is lehetővé teszi majd az Xbox játékok használatát akár otthon, akár út közben.

A mobil Android eszközökön kívül a Project xCloud jövőre megjelenik a Windows PC-ken is, és a The Verge cikkében nyilatkozó xCloud vezérigazgató, Catherine Gluckstein, azt mondja, hogy az Apple együttműködésével már dolgoznak, hogy a streaming játékszolgáltatás az iOS operációs rendszeren is működjön majd, sőt már van is egy ilyen prototípus alkalmazás. További támogatott platformokról egyelőre nem tudni.

A Microsoft bejelentése szerint az Xbox One vezeték-nélküli játékvezérlője mellett jövő évtől kezdve a Bluetooth kontrollerek használata is támogatott lesz, köztük meglepetésre a PlayStation 4 DualShock 4 is.

A Microsoft az Xbox Game Pass digitális előfizetés és az xCloud integrációját is bejelentette: „Hiszünk a játék és a választás szabadságában. 2020-ban lehetővé tesszük a játékosoknak, hogy már birtokolt vagy megvásárlásra kerülő Xbox játékok bitfolyamait a felhőből érjék el. Az Xbox Game Pass-hoz is hozzáadjuk a felhőből való streaming játékot. A játékosok szabadon fedezhetik fel, választhatják és játszhatják kedvenc játékaikat bárhol és mindenhol.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .