Yamaha: már kapható az RX-N600 hálózati AV vevőerősítő

1. Oldal

Az új RX-N6003062 vevőerősítő LAN és USB csatlakozóval is rendelkezik, így internetes rádiók, valamint USB-s memórián vagy audiolejátszón tárolt zenék is hallgathatóak vele.

RX-N600_USB_LAN_200px.jpgAz új RX-N6003062 a Yamaha első vevőerősítője, mely hálózati funkciókat is kínál, ezért díszeleg rajta a „Network Receiver” felirat. A hálózati csatlakozás és a Windows Media Connect 2. használatával bármely vele összekötött PC-ről lejátszhatóak az MP3, WMA és WAV zenei fájlok. Ezenkívül a több ezer internetes rádió is elérhető a hálózati csatlakozás révén. Az erősítő ezen keresztül csatlakozik a Yamaha MusicCAST házi audio hálózatba is, és itt kliensként működhet együtt az MCX-2000-rel. Az előlapon található USB csatlakozón át USB memóriáról vagy meghajtókról és hordozható USB-s lejátszókról is lehet zenét hallgatni. Az opcionális YDS-10 iPod dokkoló segítségével pedig ez a népszerű lejátszó is csatlakoztatható és vezérelhető. Természetszerűen ebben a modellben is működik a digitálisan tömörített iPod, MP3 és WMA audiojelek magas- és különösen a mélyhangjait gazdagabbá, életszerűbbé tevő „Compressed Music Enhancer” funkció.

RX-N600_602px.jpg
Az RX-N6003062 egyebekben szinte mindenben megegyezik az RX-V5593061-el. Ez a modell is a Digital ToP-ART konstrukciót követi, vagyis a maximális hangminőség érdekében a gyártó szerint legújabb és legjobb technológiát, alkatrészeket és áramköri kialakítást alkalmazza. Ennek fontos elemei a 64-bites audio jelfeldolgozó processzor (DSP) és a nagypontosságú 24bit/192kHz-es Burr-Brown A/D konverterek az összes csatormában. A DSP a surround formátumok dekódolása mellett kiszolgálja a Quad-Field CINEMA DSP hangtér-előállító technológiát, a 14 surround hangszimuláló programot, az éjszakai csökkentett dinamikájú hallgatást, a Virtual CINEMA DSP és a fejhallgatós SILENT CINEMA surround szimulációt. A direkt sztereó üzemmód azonban megkerüli a DSP áramköröket a bemenőjel tisztaságának megőrzése és a jelveszteség elkerülése érdekében.

A tetemes 95 Watt (8Ω, 20Hz–20kHz, 0,06% THD) csatornánkénti kimeneti teljesítményt a minőségi alkotóelemek és a nagyáramú, alacsony impedanciájú tápegység teszi lehetővé.

Az RX-N6003062 hátlapján három HDTV kompatibilis komponens videobemenet és egy kimenet található. Egy digitális, időalap korrektoros videojel konverter arra is képes, hogy átalakítsa a kompozit videojeleket S-Video-ra, illetve az utóbbit komponens videóra, valamint visszaalakítja az S-video jeleket kompozit videojellé. Az erősítő képes a rajta keresztülhaladó audiojeleket akár 160 milliszekundummal is késleltetni, hogy azok szinkronba kerüljenek a képpel. Találunk a hátlapon egy 2. zóna hangkimenetet is.

Kapcsolódó link:

Yamaha: új RX-V359 és RX-V459 AV erősítő alapmodellek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .