A Transformers az első Dolby Atmos hangsávú Blu-ray Disc

1. Oldal

Szeptember 30-án jelenteti meg a Paramount Pictures a Transformers: Age of Extinction (A kihalás kora) című Blu-ray Disc-jét, ami az első Dolby Atmos hangsávval rendelkező kiadvány lesz.


A szeptember 30-án megjelenő Transformers: Age of Extinction (A kihalás kora) Blu-ray és Blu-ray 3D lemezcsomagokon Dolby TrueHD formátumban kódolt a Dolby Atmos hangsáv.

Dolby_Atmos_Transformer.jpg
A Paramount Pictures megvizsgálja, hogy az év hátralévő részében milyen további Dolby Atmoshangsávú házi-mozi filmek megjelenését támogatja online streaming és Blu-ray terjesztésben egyaránt. A Warner Bros. is támogatja az új hangformátumot, és a két filmstúdió azt ígéri, hogy Dolby Atmos hangsávval rendelkező filmjeit rövidesen elérhetővé teszi a Dolby Atmos kompatibilis AV vevőerősítőkkel és hangsugárzókkal rendelkező házi-mozi rajongók számára.

Dolby Atmos hangrendszereket kiszolgáló AV vevőerősítők már megjelentek a Denon, a Marantz az Onkyo, a Pioneer valamint a Yamaha kínálatában, és egyre több hangsugárzót lehet kapni a rendszerre jellemző fejfölüli hangok előállításához.

A Dolby Atmos hangsávok egyébként visszafelé kompatibilisek, ami azt jelenti, hogy a hagyományos házi szórakoztató rendszereken is ugyanúgy lejátszhatóak és megszólaltathatóak.

Kapcsolódó linkek:

Denon: 2014-es prémium AV vevőerősítő Dolby Atmos hanggal
Marantz SR6009, SR7009: jönnek az új AV vevőerősítők
Dolby Atmos a házi-moziban
Pioneer: jönnek a 2014-es Dolby Atmos kompatibilis AV erősítők
Yamaha: a 2014-es AVENTAGE sorozatú AV vevőerősítők
Onkyo: 2014-es csúcskategóriás AV komponensek Dolby Atmos-szal
DTS-UHD: új audió megoldás a 4K Ultra HD videóhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .