2011-től világszerte elérhető a BBC iPlayer

1. Oldal

Az Egyesült Királyságban hatalmas siker, de a világ más része számára egyelőre elérhetetlen BBC iPlayer video on demand (VOD) szolgáltatás jövőre nemzetközi változatban is elindulhat.


Ma a BBC megerősítette, hogy az iPlayer internetes műsorszolgáltatás 2011-től nemzetközileg is elérhető lesz. A tröszt szabad utat adott a lépésnek, amely révén sok, a brit közszolgálati televíziózás műsorai iránt érdeklődő, de a szigetországon kívül élő néző számára biztosít hozzáférést az utánjátszó TV szolgáltatásához.

BBC_iPlayer.jpg
Luke Bradley-Jones a majdani Global iPlayer ügyvezetője elmondása szerint: „Kutatásunk azt mutatta, nemzetközi közönsége van a brit TV rajongóinak, akik gyakran néznek TV-t online – és izgatottan bocsájtjuk útjára az iPlayer VOD (video on demand) szolgáltatást, hogy megfeleljünk ennek a növekvő igénynek”.

Sok népszerű BBC tévéműsort, mint a Top Gear és a Doctor Who az Egyesült Királyságon kívül is sokan követnek.

Az még nincs eldöntve, hogy a nemzetközi szolgáltatást miből finanszírozzák, hirdetésekből vagy fizetős lesz műsoronként 10 dolláros (kb. 2.000 Ft) árral. Az előfizetéses modellt is fontolóra veszik.

Kapcsolódó linkek:

Steve Jobs szerint a Blu-ray-t legyőzi az internetes letöltés
YouTube: bővülő kölcsönözhető filmkínálat
Internetről letölthető nagyfelbontású brit színházi előadások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .