Steve Jobs szerint a Blu-ray-t legyőzi az internetes letöltés

1. Oldal

Az Apple vezetője a Blu-ray formátumot a nem éppen sikeres DVD-Audio illetve Super Audio CD hanghordozókhoz hasonlítja, és ezzel indokolja miért nincs a Mac számítógépekben Blu-ray meghajtó.

Steve_Jobs.jpgSteve Jobs az Apple elnök-vezérigazgatója már közel két éve is úgy vélte, hogy a Blu-ray Disc licencének megszerzése „egy zsák fájdalommal jár” és amúgy is a szórakozató tartalmak internetes letöltésében látta a jövőt.

Most ismét ennek a véleményének adott hangot a MacRumours weboldalon, ahol egy fórumozó a Blu-ray meghajtót hiányolta a Mac számítógépekből. Jobs a reklamálónak azt válaszolta: „A Blu-ray egyre inkább az egyik high-end hangformátumra kezd hasonlítani, ami a CD utódjának tűnt – és úgy néz ki, legyőzik az internetes letöltési formátumok.” Majd azt is hozzátette: „Azt láthatjuk, hogy gyorsan és széleskörűen terjednek a bitfolyamként elérhető ingyenes és kölcsönözhető tartalmak megfelelő minőségben (legalább 720p), ami szinte mindenkit megnyer magának.”

Jobs kommentárja azért némileg meglepő, miután ő egyben a Disney igazgatótanácsának is tagja, mely stúdió egyik fontos támogatója a Blu-ray formátumnak és a teljes HD felbontású 3D-nek, ami egyhamar nem lesz letölthető internetről.

Kapcsolódó linkek:

Megjelenés előtt az első Blu-ray 3D film magyar hangsávval
Ismét megkétszereződött a Blu-ray Disc eladás egy év alatt
Apple TV: iPhone képernyő nélkül 1080p felbontással?
Észak-Amerika 1,5 milliárd dollárt költött Blu-ray Disc-re 2009-ben
Miért nincs Blu-ray az új MacBook laptopokban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .