A 2007-es Év Terméke díjazottjai az UltimateAVmag.com szerint

1. Oldal

A tekintélyes amerikai internetes AV tanácsadóoldal, az UltimateAVmag.com szerkesztői idén is odaítélték az általuk elbírált termékek legjobbjainak a 2007 Év Terméke díjakat. Íme, közülük a hazai házi-mozi rajongók számára érdekesebbek.


A UltimateAVmag.com magazin díjakat odaítélő szerkesztői igen tapasztaltak és nehéz a kedvükben járni. A díjazottak listájába tehát nehéz belekötni, mert arra valóban csak a legérdemesebb készülékek kerülhetnek fel.

Az év vetítője a JVC DLA-HD1
Az év vetítője a JVC DLA-HD1


Eddig a DLP vetítők uralták a vetítők világát két kritikus paraméter, a fekete-szint és kontraszt tekintetében. Az LCD és LCOS vetítők csak dinamikus írisz rendszerek használatával tarthatták velük a lépést, melyek sokat javítanak ezeken paramétereken, de nem mellékhatásoktól mentesen. A JVC mindenkit lenyűgözött a DLA-HD13280-el, mely új, továbbfejlesztett D-ILA képmodulátoraival és optikai motorjával minden eddiginél jelentősebb javulást ért el a fekete-szint és a kontraszt területén dinamikus írisz használata nélkül. A vetítő a kellő fényerő valamint a mély és árnyalatokban gazdag feketék kombinációjával megdöbbentően természetes kontrasztú képet állít elő. Ráadásul élesebb és élénkebb, valamint a három képmodulátor chip révén zavartalanabb és filmszerűbb ez a kép, mint néhány drágább versenytársáé. A magazin sok vetítőt látott szerkesztője, erre a vetítőre mondta: „ennyi elég is!”

Az év síkpaneles TV-je és terméke a Pioneer KURO PDP-6010
Az év síkpaneles TV-je és terméke a Pioneer KURO PDP-6010


A KURO projekttel a Pioneer nem egyszerűen javított plazmáin, de teljesen újradefiniálta a síkpaneles TV-k teljesítményével szembeni elvárásokat, és komoly kihívás elé állította az iparág többi szereplőjét. Bár a szerkesztők nem akarják érzelmeiket személytelen számok mögé rejteni, de tény hogy a KURO PDP-LX6080D3490 amerikai változatának megfelelő készülék olyan mérési eredményeket produkált, mint még eddig egyetlen síkpaneles készülék sem. Feketéi és kontrasztja egyszerűen más osztályt képviselnek, és a természetes színek, a kiemelkedő jelfeldolgozás és az éles, 1080p felbontás olyan hatású képpé alakulnak, amit a szerkesztők szerint csak a legjobb fontvetítőkből láthatnak.

Az év AV erősítője az Onkyo TX-SR875
Az év AV erősítője az Onkyo TX-SR875


Az Onkyo TX-SR8753595 volt az első a szerkesztők által tesztelt AV erősítő, mely már képes a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio hangformátumok dekódolására. De nem csak ezt tudja ez az erősítő. Mint manapság az AV erősítők ez is rengeteg extra szolgáltatást kínál, ráadásul ezek teljesítményorientáltak és fontosak is. A Silicon Optix videoprocesszor a legjobb képet hozza, amit a szerkesztők AV erősítőből eddig láttak, az Audyssey automatikus kalibráció és szoba EQ, és az összes többi. „Mindennek tetejében még jól is szól!”, hangzik a szerkesztők ítélete.

Az év lemezlejátszója a Sony PlayStation 3
Az év lemezlejátszója a Sony PlayStation 3


Mivel a Blu-ray Disc újabb szabványváltozatai jelennek meg az ezekhez szükséges hardvertámogatást nélkülöző, és az új lemezeket lassabban és butábban kezelő asztali lejátszók egyre kevésbé vonzóak. A Sony PlayStation 3 (PS3) azonban egyre jobb és jobb. Még mindig a leggyorsabb és legmegbízhatóbb BD lejátszó, amit a szerkesztők teszteltek. Ritkaság ma az olyan termék, mely tulajdonképpen az idővel mind jobbá válik, és a PS3 több mint egy évvel megjelenése után a fölülmúlhatatlan Blu-ray Disc lejátszó.

Az év kedvező áru terméke a Toshiba HD-A30
Az év kedvező áru terméke a Toshiba HD-A30


Természetesen a Toshiba HD-A2 (Európában HD-E1) volt a jelölt erre a címre rendkívül kedvező (99 dolláros) árával, de a szerkesztők végül a listaáron 399 dolláros, de már 200 dollárért is megkapható HD-A30-at (Európában HD-EP30) választották. Ez a lejátszó gyorsabb és megbízhatóbb, mint korábbi generációjú társai, 1080p/24Hz-es kimenő videojelet, fedélzeti Dolby TrueHD és Dolby Digital Plus dekódolást és elismerésreméltó jelfeldolgozást, DVD felskálázást is kínál. A magazin szerkesztői szerint a lejátszó mindazt tudja, amit a 499 dolláros HD-A35 (Európában HD-EP35) 100 dollárral olcsóbban, s ezért úgy ítélik meg, hogy ez a legjobb választás a Toshiba jelenlegi HD DVD lejátszói közül, s egyben az év alkalmi vétele is.

Kapcsolódó linkek:

JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?
Pioneer: a 8. generációs plazmák a „világ legjobb síkpaneles TV-i”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .