A DLP™ sikeresen fejlődik

1. Oldal

A Texas Instruments a CEDIA alkalmából számot vetett a DLP technológia üzleti és műszaki fejlődésével.
DLP_logo.jpg
A számvetés eredménye, hogy a DLP vetítési technológia mind piaci részesedését, mind az új készülékgyártó partnerek és termékek számát, mind pedig a technológia fejlődését tekintve sikeres. A 65 készülékgyártó partnernek eddig leszállított több mint 4 millió DLP képmodulátor egység jól mutatja a technológia széleskörű elismertségét. Az InFocus DLP projektorai és a Samsung DLP-s projektoros vagy hátulról vetítős TV-i (HVTV>) kategóriájukban vezetik az Egyesült Államokbeli eladási statisztikákat.


Rövid két éven belül 13%-ra nőtt a nagyképernyős (100 centi képátló feletti) TV-k piacán a
DLP-s HVTV>-k aránya. Több mint 20 gyártó kínálatában szerepelnek, és a világ 9 legnagyobb TV márkájából 6 (LG, Panasonic, Samsung, Mitsubishi, Thomson és Toshiba) választékában vannak ilyen TV készülékek. A 2003-ban kínált 18-ról, 50 modellre növekszik ez év végére a vásárlóknak kínált DLP-s HVTV>-k választéka.
DLP_tükrök.jpg
A
DLP technológiára épülő, üzleti és házi-mozi vetítők piaca is folyamatosan nő. Nyolc egymást követő negyedéves növekedés eredményeként most a DLP projektorok piaci részesedése világviszonylatban 37%, ezen belül a képminőség tekintetében sokkal igényesebb, 2 millió Ft feletti árkategóriába eső high-end házi-mozi vetítők esetében 77% a DLP technológia részaránya. (A fentiek a Pacific Media Associates adatai.)

A közeljövőben számos készülékgyártó partner kínál majd új front projektort illetve hátulról vetítős terméket már a legújabb DarkChip3 DLP technológiával, mely az iparágban már most is vezető kontrasztarányt 20-25%-al tovább javítja. A kontrasztarány pedig valóban fontos a képminőség megítélése szempontjából, mert a kép árnyalatgazdagságának ez a kulcsa .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .