A „DVD Download” logó jelöli a legális filmletöltést

1. Oldal

Ahogy korábban már beszámoltunk róla a hollywoodi stúdiók és technológia cégek megegyeztek, hogy az internetről legálisan letöltött filmek is a CSS kódolási szabványt használják majd a DVD-re írás során.
Január végén a DVD Forum döntéshozó szervezete elfogadta a „Recordable CSS” azaz rögzíthető CSS-ként is ismert „CSS Managed Recording” azaz CSS menedzselt felvétel céljára szolgáló DVD-R írható lemez specifikációjának 1.0-ás változatát. Ezenkívül a bizottság jóváhagyta az ilyen lemezekre jogszerű filmletöltéseket jelölő hivatalos logót is. Bár a CSS kódolási rendszert évekkel ezelőtt már feltörték, úgy tűnik az iparág még elég biztonságosnak ítéli, hogy a legtöbb felhasználót távol tartja az illegális másolatok készítésétől.

Dolby_Download_logo.jpg
A jelenlegi legális letöltési szolgáltatások közül vannak olyanok, melyek nem teszik lehetővé asztali készülékekben is lejátszható DVD elkészítését, de akad olyan is, mint a CinemaNow által már egy ideje használt „fluxDVD”, melynek védelmi mechanizmusa megengedi az asztali lejátszókban is használható lemez megírását, de úgynevezett széthasított szektorok révén megakadályozza annak kiolvasását további sokszorosítás céljára. Természetesen már ezt a védelmet is feltörték, de ez a módszer nem teszi szükségessé speciális üres lemez és a célra alkalmas DVD író használatát, ahogy az a „rögzíthető CSS” esetében viszont kell majd. Majd kiderül, hogy a potenciális vásárlók hajlandóak lesznek-e megfizetni ez utóbbiak magasabb költségeit is.

Kapcsolódó link:

Minden adott a „tölts le és írd DVD-re” szolgáltatáshoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .