LG: a BH100 Blu-ray Dics/HD DVD kombi-lejátszó Európában is kapható lesz

1. Oldal

Az LG közleménye szerint az idei CES-en bemutatott és január vége óta az USA-ban már kapható BH100 „Super Multi Blue” Blu-ray Dics/HD DVD kombi-lejátszóját már az első negyedévben szeretné a gyártó Európában is forgalomba

Az USA-ban 1.200 dollárért (kb. 233.000 Ft) már megvehető a BH100, mely jelenleg az egyetlen olyan lejátszó, mely mindkét versengő optikai lemezformátumot képes lejátszani.

BH100_superblue.jpg
A BH100 „Super Multi Blue” lejátszó egyetlen szépséghibája, hogy mivel eredetileg tisztán Blu-ray Dics lejátszónak tervezték, ezért csak a BD-J interaktív rendszert lehet rajta használni, a HD DVD-ken alkalmazott hasonló funkciójú HDi rendszert nem támogatja. Ezért a lejátszó egyfajta segédmenüvel rendelkezik, mellyel a HD DVD lemezek jelenetei között lehet navigálni és a hangsávot, illetve feliratozást kiválasztani. A hátlapon található hálózati csatlakozás is főleg szervizcélokra szolgál. Mindezen okból a BH100-on nem díszeleghet a HD-DVD logó, de hogy az európai piacra szánt modellen is így lesz-e, azt még nem tudni.

A Blu-ray Disc és HD DVD-ken használatos új hangformátumok, mint a Dolby TrueHD és a DTS HD csak korlátozottan támogatottak. A sokcsatornás dekódolt hangok csak két csatornára lekevert PCM jelként jelennek meg az 1.2-es verziójú HDMI kimeneten, és csak szokványos Dolby Digital vagy DTS bitfolyamok kerülnek továbbításra a megfelelő optikai és koaxiális digitális kimenetre. Lehetséges persze ezek 5.1 csatornás megszólaltatása az analóg 5.1-es kimeneteken keresztül is.

Kapcsolódó link:

LG: bemutatták a BH100 hibrid Blu-ray HD DVD (?) lejátszót

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .