CineVERSUM Blackwing Two: D-ILA 1080p házi-mozi vetítő

1. Oldal

A Barco CineVERSUM márkanevű csúcskategóriás CRT és DLP vetítőit forgalmazó cég új vetítője a Blackwing Two a D-ILA technológiájára épül, sőt valószínűleg műszakilag a JVC DLA-HD1-el teljesen azonos.
Az amszterdami ISE 2007 kiállításon találkoztam a CineVERSUM Blackwing Two vetítővel, melyről első pillantásra megállapítható, hogy az valójában egy JVC DLA-HD1, amit a Startrek filmsorozatból ismert Klingon űrhajóra hajazó formatervbe bújtattak. A design a francia Le Porcher munkája.

CineVERSUM_Blackwing_Two.JPG
A CineVERSUM Blackwing Two tehát ugyanazokat az új, 17,78 mm-es (0,7 inch), teljes HD (1920×1080 pixel) felbontású D-ILA képmodulátorokat, és optikai rendszert alkalmazza, mint a JVC DLA-HD1, csak kitudja miért a kontrasztarányt 20.000:1 értékben merték megadni. Természetesen a 200 Wattos lámpa, a kétszeres nagyításátfogású, függőlegesen ±80%, vízszintesen ±34% képeltolást lehetővé tevő Fujinon lencse, a hűtési rendszer (ennek zajára 22dB-t adnak meg) és a vetítőbe épített „Visual Excellence Processing (VXP)” technológiájú videojel feldolgozás is azonos. Csakúgy, ahogy a hátlapon található két HDMI, S-Video, kompozit és komponens (ezek SCART RGB+Sync-et si fogadhatnak) videojel bemenetek és RS-232C port is megegyeznek.

A vetítőnek lesz egy Pro változata is, mely csupán abban tér el az alapmodelltől, hogy egy külső 10-bites nagyfelbontású videoprocesszort adnak hozzá, amivel több bemeneti forrás kezelhető, és professzionális szintű (VRS) beállítást, filmszintű progresszív képfrissítésre alakítást és külön játék üzemmódot kínál majd.

Az alapmodell állítólag rövidesen kapható lesz 7.699 euro (kb. 1.950.000 Ft) áron, a Pro változat márciusban kerülhet piacra, de ára még ismeretlen.

Kapcsolódó linkek:

JVC: új 1080p-s D-ILA házi-mozi vetítő rendkívüli kontrasztaránnyal
A CineVERSUM vetítők teljes választéka kapható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .