A DVD eladások még növekszenek

1. Oldal

A Digital Entertainment Group (DEG) által közzétett amerikai értékesítési adatok szerint 2004 utolsó negyedéve az eladott DVD lemezek számának lassuló növekedését, az értékesített DVD lejátszók tekintetében a piac telítődését jelzi.
A DEG adatai szerint újabb 37 millió DVD lejátszó talált gazdára Észak-Amerikában 2004-ben, s így az ilyen készülékkel rendelkező háztartások száma 70 millióra növekedett, ami a TV-vel felszerelt ottani háztartások közel háromnegyede. Most hozzávetőleg 79 millió amerikai otthonban tudnak DVD-t lejátszani vagy asztali lejátszón vagy számítógépes DVD-ROM meghajtón vagy videojáték konzolon. A DVD tulajdonosok 45%-a több DVD lejátszóval is rendelkezik. Ha minden így megy tovább, akkor 2005 végére a TV-s háztartások 80%-ában lesz legalább egy DVD lejátszó.

A teljes házi videopiac növekedését a DEG jelentése 9%-ra, 24,5 milliárd dollárra becsülte, melyen belül a vásárlók DVD-re 21,2 milliárd USD-t költöttek. A DVD-k kiskereskedelmi eladása az eladott lemezek számát tekintve 33%-al, 15,5 milliárd USD-re, a DVD kölcsönzés 5,7 milliárd USD-re nőtt 2004-ben.

2004-ben több mint 1,5 milliárd DVD-t szállítottak le a kereskedőknek, közel 530 milliót az utolsó negyedévben. Ez utóbbi 39%-os növekedést jelent 2003 hasonló periódusához képest. Ezzel a DVD megjelenése óta eladott lemezek száma elérte a 3,9 milliárdot.

A számok tehát azt mutatják, hogy a növekvő számú DVD eladások egyre kevesebb bevételt jelentenek. A 2004-ben eladott DVD-k átlagára alig valamivel több, mint 10 USD.


Kapcsolódó linkek:
Tovább tart a DVD lendülete
A DVD sikere töretlen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .