A Funai kapja a Philips AV üzletágát és a márkanevet is

1. Oldal

A Philips és a Funai megállapodott, hogy az utóbbi veszi át a holland cég audió, videó, multimédia és tartozék üzletágát, és használhatja tovább a még mindig jól csengő márkanevet.
Philips_FUNAI_200px.jpgA Philips több mint 80 éve gyárt szórakoztatóelektronikai termékeket, számos TV technológiai fejlesztés fűződik nevéhez, a CD. DVD és Blu-ray Disc szabványok kidolgozásában is részt vett, és most újabb lépést tett az iparágból való kivonulás útján. Miután tavaly a TP Vision vegyesvállalatba apportálta a Philips TV-k fejlesztését, gyártását és értékesítését, most 150 millió euróért (kb. 44 milliárd Ft) a fennmaradó AV üzletágat a Funai Electric veszi át. A japán cég további licencdíjat fizet a márkanév öt plusz öt éves használatáért.

A Philips még 2008-ban adta át észak-amerikai TV üzletét a Funainak és a mostani lépéssel is az a célja, hogy a jövedelmezőbb világítástechnikai, orvos elektronikai és wellness üzletágakra koncentrálhasson.

Az üzlet az audió és a multimédia üzletág vonatkozásában várhatóan 2013 második felére lezárul, de a videó üzletág átadására csak 2017-ben kerülhet sor a meglévő szellemi tulajdonjogok licenc megállapodásai miatt. A Funai tehát megkapja a jogot, hogy Blu-ray lejátszóin, házi-mozi rendszerein a Philips logót használja.

Kapcsolódó linkek:

Philips TV-k lesznek még, de más gyártja majd azokat
Philips: kivonulás az Észak-amerikai TV üzletből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .