Philips TV-k lesznek még, de más gyártja majd azokat

1. Oldal

A Philips és a hongkongi TPV Technology tegnap formálisan is létrehozta az új TP Vision vegyesvállalatot, amely a jövőben világszerte a Philips márkájú televíziókészülékek fejlesztését, gyártása és értékesítését ellátja.
A közel egy évvel ezelőtt tervbe vett vegyesvállalat 70 százalékos TPV Technology, 30 százalékos Philips tulajdoni részesedéssel, amszterdami székhellyel TP Vision néven jött létre.

Philips_TP_Vision_TV.jpg
Frans van Houten a Philips vezérigazgatója szerint: „A TP Vision erős szereplő lesz a globális TV piacon, és biztosítani fogja a Philips tévémárka folytonosságát”.

A jövőben a TP Vision felelős a Philips TV-k tervezéséért, gyártásáért, forgalmazásáért, marketingjéért és értékesítéséért világszerte, kivéve Kínát, Indiát, az Egyesült Államokat, Kanadát, Mexikót és egyes dél-amerikai országokat.

Az 1967-ben alapított TPV Technology LCD monitorok és televíziók tervezésével és gyártásával foglalkozik. Az üzlet részeként a Philips televíziók innovációi valamint a gyártóüzemek, a kereskedelmi szervezet, a központ és nagyjából 3300 alkalmazott átkerülnek az új vegyesvállalathoz.

A vegyesvállalat létrejöttével a Philips megszabadul TV részlege növekvő veszteségeitől.

A székesfehérvári Philips gyárban, ahol több üzletág termékeinek előállítása, összeszerelése és csomagolása zajlik márciusban elbocsátások kezdődtek. A TV üzletágat a már tavaly megalakult TP Vision Magyarország Kft. veszi át, és a korábbi Philips munkavállalók közül 350-400 fizikai állományú dolgozó jogfolytonos munkaviszonyban maradhat, a szellemieknél még zajlik az egyeztetés.

Kapcsolódó linkek:

Philips BDP7700: Blu-ray lejátszó Quad Full HD felbontással
Philips: bemutatatták a 2012-es TV kínálatot
Philips: kérdéses a TV üzlet eladása, 4500 fős leépítés várható
A Philips tisztázza, TV üzletáguknál minden marad a régiben
A Philips átadja TV üzletágát egy hongkongi cégnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .