Sony: bemutatkozik az első lézerfényforrású 3LCD vetítő

1. Oldal

A Sony az ISE 2013 kiállításon mutatja be új WUXGA (1.920×1.200 pixel) felbontású installációs projektorát, ami a világ első lézerfényforrású 3LCD vetítőjeként 4.000 lumen fényáramot produkál.


Az új, egyelőre ismeretlen típusjelű lézerfényforrású installációs vetítő a Sony F szériájába tartozik majd, ami kategóriájában a legjobbnak tartott termékeket kínálja a nagyobb fényáramot igénylő üzleti és oktatási felhasználásra.

Sony_VPL-FH36.png
A lézerfényforrás legkézenfekvőbb előnye, hogy nem kell aggódni a lámpacsere miatt, így jóval hosszabb ideig és kisebb költséggel üzemeltethetőek az ilyennel rendelkező vetítők. Az újonnan fejlesztett BrightEra™ 3LCD képmodulátor technológiával az új projektor a környezettől és a beállítástól függően akár 20.000 órát is képes karbantartás nélkül működni.

A Sony az optimális fényerő elérése érdekében a vetítőbe LED-ek helyett saját lézerfényforrás technológiáján alapuló lézereket épít. Az egyelőre nem világos, hogy ennek a technológiának van-e a köze a Sony által közel három éve bejelentett nagyhatásfokú RGB lézer fényforráshoz. Az ISE 2013 kiállításon most bejelentett új vetítőben a hagyományos UHP lámpás projektorokhoz hasonlóan fehér fényt vezetnek a 3LCD optikai rendszerbe. A lézerfényforrású projektor lényegesen fényesebb képet, jobb kontrasztot és kiváló színstabilitást kínál.

Az új vetítő valamikor a nyáron lesz kapható, és talán a lézerfényforrás technológia rövidesen átkerül a Sony házi-mozi vetítőibe is.

Kapcsolódó linkek:

Sony VPL-VW1000ES: már kapható a 4K házi-mozi vetítő
Sony VPL-HW50ES: híresztelések az új 3D házi-mozi vetítőről
Sony VPL-EW225: egy új energia-hatékony HD vetítő
Sony VPL-VW95ES: már kapható az új 3D csúcsvetítő
Sony VPL-VW1000ES: a világelső 4K házi-mozi vetítő
Sony: nagyhatásfokú RGB lézer fényforrás vetítőkhöz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .