A „HD-ready” mellé itt a „HDTV”.

1. Oldal

Az IFA alkalmából az EICA európai iparági szervezet közzétette a nagy felbontású televíziós vevőkre vonatkozó minimum követelményeit és bevezette a HDTV címkét.


Az EICTA (European Industry Association for Information Systems, Communication Technologies and Consumer Electronics) célja a „HDTV” címke viselésére feljogosító, a nagy felbontású (HD) televíziós vevőkre vonatkozó minimum követelmények kidolgozásával az, hogy világos specifikációt alkosson a piac számára, mitől válik alkalmassá egy vevőkészülék akár műholdas, kábeles vagy földi sugárzású csatornán keresztül zajló HD televíziós adások vételére.

HDTV_logo.jpg
A vevőkészüléken feltüntetett címke garantálja a fogyasztók számára, hogy a berendezés egy kompatibilis interfészen keresztül eredeti HD jelet képes továbbítani egy „HD-ready” képmegjelenítő eszköznek.

A specifikáció a szabadon fogható és a fizetős (PayTV) HD televíziós vevőkre egyaránt vonatkozik. A specifikációs követelmények lefedik a teljesen integrált HD digitális TV-ket, a képernyő-nélküli HDTV vevőket (pl. set-top box), melyek „HD-ready” képmegjelenítő eszközökhöz csatlakoztathatóak, és a felvételre alkalmas (pl. beépített HDD rekorder) HD televíziós vevőket.

A logó program öntanúsító rendszerben valósul meg, vagyis a gyártók maguk döntik el, hogy termékük megfelel-e a követelményeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .