A JVC előállította a világ legnagyobb hátulról vetítős TV-jét

1. Oldal

A plazma és LCD képernyők gyártói már régóta versengenek, hogy melyik tud nagyobb képméretű produktumot előállítani. Most a JVC döntött úgy, hogy elkészíti a világ jelenleg legnagyobb hátulról vetítős (projektoros) TV-jét.
A Victor Company of Japan, Ltd. (JVC) által elkészített mikrodisplay HVTV látható képátlója 297 cm (110 inch), szélessége 243,5 cm.

JVC_279_cm_RPTV.jpg
A képernyőben alkalmazott képmodulátorok (3db) a JVC D-ILA reflekív folyadékkristályos (azaz LCOS) paneljei, melyek teljes HD (1920×1080 pixel) felbontásúak. A TV-ben használt optikai rendszer és a fényforrás hasonló azokhoz melyeket a gyártó a 127 és 152 centis képátlójú kereskedelmi modelljeiben használ. A teljesítményfelvétel 220W.

Maga a képernyő, amin a hátulról vetített kép megjelenik, nem különböző részekből, hanem a Toppan Printing Co., Ltd. által kifejlesztett egy komponensből készült. Hogy az elkészült prototípusból lesz-e kereskedelmi termék, az még nem dőlt el.

Kapcsolódó linkek:

Már kaphatóak a JVC HD-ILA hátulról vetítős TV-k
JVC: jönnek a HD-ILA hátulról vetítős TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .