JVC: jönnek a HD-ILA hátulról vetítős TV-k

1. Oldal

A JVC két új mikrodisplay hátulról vetítős TV-jében a gyártó D-ILA elnevezésű, technológiájának nagyfelbontású változatát alkalmazza. A HD-ILA Hybrid TV elnevezésű készülékek talán már áprilisban kaphatóak lesznek nálunk is.

A HD-56ZR7 és HD-70ZR7 mikrodisplay hátulról vetítős TV (HVTV) modell közül a „kisebbik” 142, a „nagyobbik” 178 cm képátlójú lesz, és az áraik igen versenyképesnek ígérkeznek.

HD-ILA_2.jpg
HD-ILA_logo.gifA LCOS technológiájú D-ILA (illetve HD-ILA) mikrodisplay képmodulátor – melyből alapszínenként egyet-egyet, azaz összesen hármat alkalmaznak – nagyfényerejű, pixelezettségtől és a mozgó képrészletek színfelbomlásától (a „szivárványhatástól”) mentes képet állítanak elő. Eddigi egyedüli hátrányuk gyengébb feketeszintjük és emiatt alacsonyabb kontrasztarányuk volt, de a JVC mérnökei úgy tűnik erre is találtak megoldást.

Az 1280×720 pixel felbontású képmodulátor chip-ek képpontjai igen rövid, 2,5 milliszekundum válaszidővel képesek reagálni a kapott parancsokra, így a képen zajló mozgások mentesek bármiféle elkenődéstől. A vetítőegység megvilágítási rendszerét egy a készülék tulajdonosa által cserélhető 110 wattos UHP (Ultra High Pressure Mercury) lámpa látja el fénnyel, melynek élettartama 8.000 óra körüli (egyes sajtójelentések 10.000 óráról szólnak). Ezzel a képernyők felületi fényessége eléri a 900 illetve 600 cd/m2-t (a kisebb érték értelemszerűen a nagyobb képméretű modellre vonatkozik).

A két új JVC HD-ILA Hybrid TV-ben a gyártó síkpaneles TV készülékeiben jól bevált DynaPix képjavító rendszerének legújabb változata működik. A rendszer a beérkező videojelekből állítja elő a képet és alapját D.I.S.T. képskálázó technológia, és a kép színeit, kontúrjait, kontrasztját, gammakorrekcióját, feketeszintjeit optimalizáló algoritmusok képezik. Mindezeket a funkciókat egy nagyteljesítményű, 32-bites képfeldolgozó processzor látja el.

A HD-56ZR7 és HD-70ZR7 modellek HD-ready készülékek, vagyis a megfelelő képfelbontás mellet rendelkeznek a szükséges HDCP kompatibilis HDMI AV bemenettel is. Van a HVTV-ken ezen kívül 3db SCART, 3db S-Video, 3db kompozit videó, egy komponens (Y, Pb, Pr) és egy PC csatlakozó is, valamint összesen 5db kétcsatornás audió bemenet. A kimenetek között találunk fixszintű hangkimenetet és fejhallgató csatlakozót.

Kapcsolódó linkek:

JVC hátulról vetítős TV-k D-ILA technológiával 2006.-ra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .