Sony: két Blu-ray Disc/HDD rekorder a japán piacra

1. Oldal

A Sony a jelenleg zajló CEATEC kiállításon bemutatta a japán piacon a decembertől kapható két Blu-ray Disc/HDD rekorderét.
A BDZ-V9 500GB, a BDZ-V7 250GB beépített merevlemezzel rendelkezik majd, és mindkettőbe két digitális és egy analóg TV vevőegységet (tuner) építenek, melyekkel egy időben akár két nagyfelbontású műsor felvétele rögzíthető. A videó azonban csak 25GB-os BD-R/BD-RE lemezre írható, 50GB-osra nem.

BDZ-V9.jpg
Csak a BDZ-V9 lesz képes 1080p formátumú videokimenetre, DLNA-n keresztüli adatátvitelre a kapcsolódó PC-vel vagy kompatibilis képernyővel, és MPEG-4 videokonverzióra. Mindkét modellen a szokásos csatlakozók mellet van USB bemenet és egy Firewire interfészen is, amin keresztül csatlakoztathatóak hozzájuk például a Sony nemrégiben piacra került nagyfelbontású videokamerái. Ráadásul az utóbbiakban használt AVCHD formátumú lemezeken lévő nagyfelbontású felvételeket is képesek lejátszani az új készülékek.

A nagyobb kapacitású BDZ-V9-et december 8-tól kezdik el árusítani, a BDZ-V7 két héttel később, kerül forgalomba. Az áruk 300.000 yen (kb. 550.000 Ft), és 250.000 yen (kb. 460.000 Ft) lesz.

Az új Blu-ray Disc/HDD rekorderekkel gyakorlatilag a kamerától a képmegjelenítőig teljessé válik a Sony HD-re kész termékeinek köre, ha majd csatlakoznak a novemberben megjelenő Blu-ray lejátszóhoz és PlayStation 3 játékkonzolhoz. A készülékek nemzetközi forgalmazása nem kizárt, de a Sony-nál még nem döntöttek erről.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: Blu-ray Disc/HDD rekorderek a japán piacra
Európában később lesz kapható a Sony PlayStation 3
Toshiba RD-A1 HD-DVD rekorder 1 TB merevlemezzel
A Sony és a Pioneer is később jelenik meg első Blu-ray Disc lejátszójával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .