A JVC régen várt újdonságokat mutat be az IFA-n

1. Oldal

HD-ready LCD TV memóriakártya olvasó nyílással, HDMI bemenettel, 7-csatornás AV vevőerősítő az analógból HDMI videojelet produkáló átalakítóval, több lemezformátumra rögzítő DVD/HDD rekorder DV csatlakozóval és HDMI kimetettel.
Az új „DynaPix” LT-37M60 a JVC idei Super Delux LCD TV-je. Az eljövendő nagyfelbontású televíziós igényeinek megfelelően HD-ready, vagyis 94 centis képátlójú panel felbontása elehendően nagy (1366 x 768 pixel) és van komponens valamint HDMI bemenet is, mely utóbbi természetesen HDCP kompatibilis. A karcsú vonalvezetésű „InteriArt” készülékházon SD, XD, Memory Stick/CF, Microdrive kártyaolvasó is van, mely JPEG, MPEG2 formátumok megjelenítésére teszi alkalmassá a TV-t.

LT-37M60.jpg
A D.I.S.T. digitális „képskálázó” – de inkább teljes képfeldolgozó – technológia 4. generációját alkalmazzák az új modellben, ami ugyanúgy nagypontosságú progresszív képfrissítésű jellé alakításból és formázásból, valamint kiegészítésként Super DigiPure képjavításból és külön 32-bites processzor IC-vel végzett dinamikus képkezelésből, színkezelésből, dinamikus feketeszint és gammagörbe szabályozásból áll. Az LCD panel válaszidejét felgyorsító panelvezérlés is újdonság. A két aszimmetrikus membránú hangszórón 3D térhangzás szólaltatható meg AHB (Active Hyper Bass) és BBE hangrendszer segítségével. Az LT-37M60-at novemberben tervezik piacra hozni, s Németországi ára 3.799 Euró lesz.

RX D701.jpg
Az új hétcsatornás RX-D701 AV vevőerősítő jövőbemutató újdonságok sokaságát vonultatja fel. A hibrid visszacsatolású digitális erősítő legújabb változata 7x130W (6 ohmon, 1 kHz-en, 0,8% THD) állít elő. Minden ismert surround formátumot kezel és a megszokott be-kimenetek kívül 3db SCART csatlakozót is találunk a hátlapján. Ami kiemelésre érdemes, az a HDMI csatlakoztatás, mely egyetlen vezetéken keresztül teljesen digitális audió és videó jelátvitel tesz lehetővé, ráadásul az S-Video és komponens videó bemeneti jeleket az RX-D701 HDMI digitális jellé (akár 720p/1080i) konvertálja. Igazi unikum a vezeték-nélküli és vezetékes USB kapcsolat melyen keresztül PC-s zenei állományok játszhatóak le. A digitális jelfeldolgozás digitális EQ-t és számos szimulált hangteret kínál, és fejhallgatón is élvezhető a térhangzás. A D/A átalakítás 192 kHz/24 bites, a frontcsatornákban P.E.M. D.D. Az új erősítő már októbertől kapható lesz 999 Euróért.

DR-MH300.jpg
Az új HDD/DVD rekorder a DR-MH300 is novembertől lesz kapható 699 Euróért. A készülék a felvételeket a 160 GB-os merevlemezre (akár 300 óra) DVD-RAM-ra, DVD-RW-re (VR és Video formátum) és DVD-R-re készítheti, és lejátszhatóak vele a DVD-Video, DVD-RAM, DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD, SVCD, VCD, CD-R/RW lemezek valamint MP3/JPEG digitális állományok (CD-R/RW). A felvevőnek analóg progresszív képfrissítésű komponens, két SCART (RGB-vel) és digitális HDMI videó kimenete is van (1080i/720p-re is felkonvertálva). i.LINK csatlakozóján keresztül DV kamera köthető a rekorderhez, és DV formátumban rögzíthető a felvétel a HDD-re, amit ebben még ebben a formátumban megszerkesztve és intelligens kétmenetes kódolással DVD formátummá alakítva a lehető legjobb képminőség érhető el. Természetesen Dolby Digital/DTS/MPEG digitális audió kimenete is van a készüléknek. Guide Plus+ elektronikus műsorújság funkció és ShowView segíti a programozott műsorrögzítést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .