A lézer TV tulajdonságait magasztaló hír jórészt kacsa

1. Oldal

Mérvadó internetes források alapján mi is beszámoltunk róla, hogy a plazma technológiát állítólag mindenben fölülmúló lézer TV már akár 2007 karácsonyán kapható lehet. Nos ez blöffnek bizonyult.
Sokan, így mi is érdeklődve adtunk hírt az ausztrál Arasor bejelentése szerint a plazma TV-ket fölülmúló lézer TV-ről. Nos, mint kiderült mindez csak célzott hírverés volt a cég ottani tőzsdei részvényárfolyamának befolyásolására. Emiatt bizonyos amerikai technológiai cégek más mellett a jövőbeli profitcsökkenésükre hivatkozva be is kívánják perelni az Arasor-t.

Az Arasor azt állította, hogy számos fontos szórakoztatóelektronikai gyártóval, köztük a Sydneyben bemutatott lézer TV képernyőt előállító Mitsubishi-vel működnek együtt. A számos szórakoztatóelektronikai cég azonban nem is hallott az Arasor-ról és a lézer TV technológiáról.

Paul Caldarera a Mitsubishi helyi eladási és marketing menedzsere elmondása szerint: „Először akkor hallottunk a lézer TV koncepcióról, mikor az Ausztrál nemzeti média internetes hírében olvastunk róla. Elvártuk volna, hogy meghívják a Mitsubishi vezérigazgatóját, különösen, hogy a Novalux és az Arasor igazgatói Ausztráliában voltak a TV áttörés bejelentésekor, amiben a Mitsubishi-nek is szerepe van. Azt se tudjuk honnan szerezték a Mitsubishi képernyőt, és úgy tűnik a Mitsubishi-nél senki sem tud semmit a lézer TV-ről.”

Mikor az Arasor képviselőjét szembesítették ezekkel a nyilatkozatokkal, az egy az észak-amerikai Mitsubishi által kiadott sajtójelentésre hivatkozott, ami egy az USA-ban bemutatott lézer TV-ről számol be. Ez viszont nem tesz említést arról, hogy a Mitsubishi 2007-ben már gyártaná is a lézer TV-t, ahogy azt Sydneyben az Arasor vezetői állították.

Az eseményen résztvevő újságírók szerint az úgynevezett lézer TV bemutatásán nem volt módjuk megismerni a bemutatott készülék belső működését.

Kapcsolódó link:

Lézer TV már akár 2007 karácsonyán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .