A Pioneer bemutatja, …

Plazmák, DVD lejátszók

A Pioneer júniustól fokozatosan megújítja házi-mozi termékeit. A változások a DVD lejátszók és felvevők, az AV erősítők, hangsugárzók és DVD-s házi-mozi rendszerek választékát érintik. A kiváló plazma kijelzők maradnak, csak áraik csökkentek.
Plazmák

Mindkét nagyszerű plazma kijelzőhöz TV vevőként is funkcionáló multimédia interfész és állvány is jár. A 109 centis képátlójú PDP-433HDE csaknem tíz, a 127 centis PDP-503HDE337 pedig tizenöt százalékkal kedvezőbb áron kapható.

pdp-503hde.jpg
DVD lejátszók

Az idei év várhatóan a múltévet követve, az olcsóbb (40.000 – 50.000 Ft közötti árú) készülékek piaci sikerét prognosztizálja, és itt erősít a Pioneer is.

A három úgynevezett „belépő modell” az erős versenyképesség érdekében sok szolgáltatást nyújt a piacon valószínűleg kialakuló igen nyomott áron. Mindegyik készülék már DVD-RW kompatíbilis, az MP3 mellett lejátssza WMA tömörített hangfájlokat is, a JPEG képek nézegetéséhez, azt könnyítő „PhotoBrowser” funkció is társul a lemeznavigátor mellé. Ami igazán „nagy durranás” ebben a szegmensben, hogy lehetőség van a videojel (kontraszt, világosság és Chroma azaz színinformáció) korrigálására, vagyis a kép adott képmegjelenítőhöz való valamilyen szintű beállítására.

Közülük a DV-2650-et kifejezettem a hipermarketek polcaira szánták. Megjósolhatóan a javasolt 39.900 Ft-os fogyasztói ár alatt egy igen „dizájnos” alaplejátszót lehet majd kapni. A műszakilag ezzel teljesen azonos, de küllemében az előd DV-350 szolid kivitelére hajazó DV-360-S / DV-360-K237 ezüst ill. fekete színekben heteken belül kapható lesz ugyancsak 39.900 forintért.
A DV-464-S / DV-464-K918 formatervileg jobban illeszkedik a gyártó AV erősítőihez, de ezért tízezer forinttal többet kell majd fizetni.

A DV-565 lesz talán az első DVD-Video, DVD-Audio, SACD kombi-lejátszó, mely a bűvös 100.000 Ft alatti áron lesz kapható.

dv565spy_480.jpg

A képek még nem a végleges állapotot tükrözik.
A képek még nem a végleges állapotot tükrözik.


Az ár/érték arány feltornázásához tartozik a DVD-RW kompatibilitás, a JPEG, MP3, WMA lejátszás, a beépített 5.1-csatornás Dolby Digital valamint DTS dekódolás, és a fűzhető két SCART (naná, hogy RGB-s), kompozit videó és S-Video mellett a komponens videó kimenet is. Kellene még valami?

Megmaradnak a DV-656A240 és DV-757Ai típusok, melyek közül az utóbbi még mindig igen „ütős” darabnak számít a maga duplarétegű alaplapjával, 24-bites/192 kHz-es audio és 108MHz/12-bites videó D/A konvertereivel, iLINK digitális audio hálózati csatlakoztathatóságával, zajformált (NSV), NTSC Progresszív (+DNR Pro) videojelével. Az ára viszont valószínűleg csökkenni fog mikor „kihajózik” az új zászlóshajó.

A DV-868Avi-S lesz a mindent tudó DVD lejátszó. A hangminőséget 24-bites/192 kHz-es Burr-Brown PCM1738 D/A átalakítók, csak audio üzemmód és persze teljes hangszórómenedzsment (mélyhang, késleltetés-beállítás) garantálják. A zajformált (NSV) PAL (720x576p) és NTSC (720x480p) Progresszív (+DNR Pro) videojelet 216MHz/14-bites átalakító teszi át analóg tartományba. De ez mind semmi! A 720x576p PAL progresszív jelből egy „T-REX” névre keresztelt chip (Miért pont az ősföldtörténet eme ragadozó dínója ihlette meg a névadót?) 1280×720 pixeles nagyfelbontású progresszív képet barkácsol. Mindez azonban csak egy új (2002. decemberében bemutatott) digitális kimeneten a HDMI-on keresztül élvezhető.

Az iLINK digitális audio kimenet mellett a DVI-vel visszafelé kompatíbilis HDMI digitális videó kimenet kimagasló, a fentiekben vázolt nagyfelbontású hangi és képi összeköttetési minőséget biztosítanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .