A Texas Instruments DLP™ 2004 világelső mikrodisplay vetítő panelje

1. Oldal

A DLP front projektorok piaci részesedése 2004-ben elérte a 47%-ot.
DLP_logo.jpg

A Texas Instruments (TI) bejelentése szerint a DLP technológia 2004-es erőteljes növekedése révén piacvezetővé váltak a front- és hátulról vetítő készülékekben használatos mikrodisplay vetítő panelek szállítása terén. Ráadásul a DLP üzleti és házi-mozi front projektorok világpiaci részesedése 2004 végére 47%-ra nőtt.


A japán Techno System Research piackutató cég szerint a TI 2,65 millió DLP alrendszert (mikrodisplay panelt és annak vezérlésére szolgáló elektronikai elemeket) szállított le 2004-ben, megelőzve ezzel minden más (LCD vagy LCoS) mikrodisplay elemet gyártó céget. A növekedést a vetítő és nagyképernyős TV gyártók számára nyújtott megújuló és igen széles választékú DLP termékskála alapozza meg.

A DLP front projektorok piaci részesedésének jelentős növekedése mögött a Pacific Media Associates szerint az áll, hogy a tavalyi év vége felé közeledve a harmadik negyedévben 8%, a negyedik negyedévben 14% volt a növekedés. Ezzel gyakorlatilag tizedik egymás utáni negyedévben növeli piaci részesedését a DLP technológia a többi vetítési célú mikrodisplay megoldással szemben.

Jelenleg több mint 75 cég gyárt DLP technológián alapuló hátulról vetítős televíziót (HVTV) illetve front projektort, és világszerte az ilyen készülékek modellválasztéka meghaladja a 350-et. A technológia sikeréhez nyilván hozzájárul annak számos előnye, mint a hosszútávon is megbízható képminőség, a gazdag mély színek, az igen jó kontrasztarány, és az 1 képmodulátor chip alkalmazása esetén garantált éles, konvergencia-hibától mente kép.

Kapcsolódó linkek:
™ sikeresen fejlődik”>A DLP sikeresen fejlődik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .